coachella gif

Vrijdag 15 april begint het eerste weekend van het bekende festival Coachella! Er zijn maar weinig festivals in de wereld die in de buurt komen bij de invloed op de fashiontrends, de VIP-gasten en de line-up van Coachella. Met Kendall Jenner en Gigi Hadid als vaste gasten en met Guns N’ Roses en Ellie Goulding in de line-up, is dit festival in Indio, Zuid-Californië de place to be! 

We willen er natuurlijk allemaal bij zijn, maar als dat fysiek niet kan (een tripje naar Californië is iets wat we niet wekelijks doen..), dan maar met onze geest. Wij kijken maar al te graag naar dit festival om op die manier de vetste festival inspiratie op te doen. Want reken maar dat de rest van de wereld ook kijkt naar het Coachella Festival en dat de trends die daar worden gespot, regelrecht worden overgenomen door modebloggers, catwalks en andere fashion influencers.

Coachella 2015

Ook vorig jaar verzamelden een menigte festival liefhebbers, waaronder Kendall en Kylie Jenner, Paris en Nicky Hilton en Gigi Hadid, zich op het festivalterrein in de Californische hitte. De looks bestonden uit heel veel crop tops, one pieces en off shoulder tops.

coachella 1 coachella 2 coachella 3

Festival outfit shoppen? Check hier eens de gloednieuwe festivalitems van de webshop www.sevenbien.nl!

Coachella 2016

We zijn érg benieuwd wat we dit jaar weer gaan zien. Nog even wachten, want morgen start de editie van 2016. Het festival is in twee weekenden verdeeld: van 15 t/m 17 april en van 22 t/m 24 april. Uiteraard zullen we hier op mixitup.nl de gaafste looks van dit jaar laten zien! Maar nu eerst, informatie over het festival én natuurlijk de outstanding line-up!

Info:

Het Coachella Valley Music and Arts Festival (beter bekend als Coachella) is een zesdaags muziekfestival dat wordt gehouden in Indio, Californië. De meest uiteenlopende muziekstijlen zijn van de partij: van dance tot rock en rap tot alternatief. Er zijn diverse podia: Coachella Stage, Yuma Stage, Outdoor Theatre, Gobi Tent, Mojave Tent, en de Sahara Tent. Coachella wordt gehouden in de Coloradowoestijn, waardoor de temperatuur overdag zo’n 38°C is. Het decor is hier ook op aangepast en de kleding die men draagt ook. Vandaar al die korte topjes en hotpants ;).

In 1999 vond de allereerste editie van het festival plaats. Het is zo’n groot succes geworden dat het festival vanaf de elfde editie twee weekenden doorgaat op de vaste data van het tweede en derde weekend van april. Voor de twee weekenden, telkens van drie dagen, worden aparte tickets verkocht. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers behoort het tot ‘s werelds grotere festivals. Overigens is dat getal vrij bescheiden, want in 2014 had het festival zo’n 570.000 bezoekers!

Line-up vrijdag 15 en 22 april:

O.a. Ellie Goulding, Years & Years, LCD Soundsystem, DJ Mustard en Savages.

Line-up zaterdag 16 en 23 april:

Ice Cube, Disclosure, Guns N’ Roses, A$AP Rocky en Zedd.

Live-up zondag 17 en 24 april:

Sia, Major Lazer, Flume, Beach House en Miike Snow.

Inmiddels zijn de kaarten allang uitverkocht, maar mocht je volgend jaar willen gaan, dit zijn de prijzen waar je rekening mee moet houden: Voor een ‘normaal’ festival ticket betaal je $375. Een VIP Festival kaartje kost zo’n $899 en wil je kamperen rondom het terrein, dan betaal je $85 extra.

Tags: , , , , , , ,