vogue-cover-november

Foto: Vogue

De Vogue heeft wel een heel bijzondere editie uitgebracht, namelijk één waarin enkel ‘normale modellen’ staan. Dus niet de superslanke, high fashion modellen hebben de hoofdrol, maar de gewone vrouwen.

Best bijzonder natuurlijk, want de Vogue staat bekend om de high fashion onderwerpen en de topmodellen die de covers sieren. Maar deze maand worden de rollen totaal omgedraaid. Het novembernummer van de Britse Vogue, dat sinds donderdag in de winkels ligt, zet namelijk business power vrouwen in de schijnwerpers. Professionele modellen met de ‘ideale maten’ worden achterwege gelaten.

Journaliste Melanie Reid, die een wekelijkse column schrijft voor de Times Magazine, Mede-oprichter van Unruly Sarah Wood, architectuurhistoricus Shumi Bose en ijsondernemer Kitty Travers verschijnen allemaal in het novembernummer. Op de cover siert wel weer een bekend persoon: Britse actrice Emily Blunt (voldoet met haar 1.71 meter niet aan de ideale maten).

Hoofdredacteur Alexandra Shulman kwam op het idee nadat ze ‘niet-modellen’ wilde fotograferen voor een fashion shoot. Het bleek moeilijk te zijn om de juiste outfits samen te stellen, omdat de vrouwen niet in de samplekleding pasten.

 

Veel kenners prezen deze unieke versie van Vogue aan, maar daarentegen kan het blad ook op veel kritiek rekenen. Sommigen waren kritisch over de ‘verschillen’ tussen de ‘gewone’ vrouwen en de modellen en vroegen zich af of een editie als deze echt effectief zal zijn. Vooral omdat de covergirl een Britse actrice is.

Ook spreken plussize-modellen zich uit over de editie. Vogue zal hiermee juist het tegenovergestelde bereiken. Bethany Rutter zegt tegen CNN: ‘Vogue kan dit afvinken onder het mom ‘kijk, goed dat we dit gedaan hebben’, en vervolgens gewoon weer verder gaan met waar ze mee bezig waren.’

Goed, de eerste stap is in ieder geval gezet. Wij zijn erg benieuwd naar de inhoud, want daar gaat het tenslotte om. Ook vragen we ons af of andere tijdschriften hierop in zullen haken. Wat denk jij? Wij houden je in ieder geval op de hoogte over dit onderwerp.

Tags: , , , , , ,