foodtrends 2

Oh yes, de kalenderzomer is officieel van start gegaan! Een goed moment om dé trends voor deze zomer op een rij te zetten. Benieuwd naar wat de nieuwe gin-tonic en de opvolger van de foodtruck wordt? Check het hier in een overzicht van de foodtrends van de zomer 2016.

#1 Uit eten op het strand

lifestyle trends zomer 3

Allerlei services die jou wijn, goed eten of zelfs cocktails kunnen serveren, waar dan ook, schieten als paddenstoelen uit de grond. Eten bestellen via internet was natuurlijk al langer een trend, maar nu gaan de bezorgers inspelen op de vraag naar gezonder, en biologisch voedsel. Het gevolg? De kans dat je góéd en warm voedsel krijgt wanneer je het online bestelt, is steeds groter.

En omdat iedereen een smartphone heeft, zie je super vaak dat werkelijk overal maaltijden worden bezorgd. Zeulen met een picknickmand en een koelbox is dus niet meer nodig. Bel gewoon een bezorgdienst en laat je eten op het strand of in het park brengen!

#2 Cocktails mogen weer

lifestyle trends zomer 4

Vaarwel wijnfles van de Albert Heijn, dag thuistap. Als je indruk wilt maken op je vrienden, dan leer je hoe je cocktails moet shaken. Niet zo gek dat de cocktailtools steeds uitgebreider worden.

#3 Flexitarian restaurants

foodtrends 1Eerste flexitarian pop-up restaurant in Amsterdam

Na de overkill aan hamburgerzaken en gin&tonic-bars van vorig jaar zomer, is het nu hoog tijd voor een gezonde dosis nieuwe foodtrends!

En gezond, dat is deze trend zeker. In het buitenland is ‘ie al gespot: het flexitarische restaurant en binnenkort komt ‘ie ook in Nederland (dit jaar werd de eerste flexitarian pop-up geopend in Amsterdam). Deze zomer zien we dat de trend van bewuster leven zich nog even doorzet. Veel mensen doen dit door minder vlees te eten. Topchefs spelen hier natuurlijk goed op in met een gloednieuwe restaurantconcept. Het doel? Meer groenten, minder vlees.

#4 Kwalitatief goed eten

Eigenlijk zien we het al langer, maar in de zomer zet deze trend nog extra door. Mensen hebben steeds meer behoefte aan kwalitatiever eten. Het draait allemaal op eerlijke producten, zonder kunstmatige toevoegingen. Koken uit pakjes is dan ook uit den boze.

Veel merken spelen hierop in, want je ziet steeds vaker kant-en-klaar maaltijden die harstikke gezond zijn.

#5 Wijn-apps

De Vino Wine Scanner stond in februari dit jaar al op de toestellen van zo’n 500.000 Nederlandse gebruikers. Nog even en we zien deze zomer allemaal mensen op het terras flessen wijn scannen. De mogelijkheid om zelf wijnen te beoordelen en te vergelijken lijkt een grote hype te zijn.

Met de apps kun je het label van de wijn scannen, zodat de software de wijn herkent en je handige basis informatie kan geven. Je krijgt recensies van anderen, een gemiddeld cijfer en de prijs. Oftewel: je kunt je virtuele wijnkelder bijhouden. Ideaal voor in de zomer, want daar worden nogal wat wijntjes gedronken.

 

Tags: , , , , , , , ,