De Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman in het Theater - fotografie: Rogier Veldman

De Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman in het Theater - fotografie: Rogier Veldman

Ben jij er ook zo één? Zo’n vrouw die alles goed wil doen? Een gezin, carrière, kinderen opvoeden, netwerken en intussen ook nog een relatie onderhouden met je man. Oh ja, vergeet niet om ook nog te sporten en je vriendinnen te zien. Als moderne werkende vrouw moet je heel wat balletjes in de lucht houden. Maar plan in ieder geval volgend jaar één avond voor jezelf en ga samen met je vriendinnen naar de Theatervoorstelling De Huisvrouwmonologen. Schrijfster en Columniste Sylvia Witteman schreef het script voor deze voorstelling waarin ze met een dikke knipoog het dagelijks leven van gestreste huisvrouwen en ploetermoeders onder de loep neemt.

Sylvia Witteman ken je wellicht van haar boeken of columns voor Jan, Linda. of de Volkskrant. Met De Huisvrouwmonologen maakt ze haar debuut als theaterauteur. Met haar bekende humor en zelfspot verwerkt ze in deze voorstelling het dagelijks leven van vrouwen ‘die alles goed willen doen’. In de voorstelling gaan drie vrouwen met elkaar in dialoog over de invulling van hun leven. Louise moet nog aan kinderen beginnen, Sophie heeft een huis vol en Martha een leeg nest. Ontploffende wasmanden, houdbaarheidsdata, kookwekkers en het strijken van onderbroeken, het komt allemaal langs. Maar de grote vraag is wat ze met hun leven willen. Wat is er uitgekomen van hun verwachtingen en gaan ze zo door, of wordt het tijd voor de Echte Grote Schoonmaak?

De Huisvrouwmonologen gaat op 4 april 2013 in première in Theater Diligentia in Den Haag. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.rep.nu.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Nooit meer een mode feestje missen met Mode Agenda
Leukedingendoen.nl geeft antwoord op de meest gestelde vraag!
De Club van Slechte Huisvrouwen

Tags: , , ,