netflix series

Wat moeten we zonder Netflix? Mijn serieverslaving loopt soms ietwat uit de hand (lees: slapeloze nachten), maar wat wil je met zo’n groot aanbod aan topseries. Omdat ik soms niet meer kan kiezen uit dat grote aanbod, heb ik voor jou een paar must-watch toppers op een rij gezet.

Pak er een kop thee bij, een fijn dekentje en je laptop, want met deze series ben je de hele dag zoet! Oh, ik zeg er wel even bij: naast Gossip Girl (wie kent het niet) en Pretty Little Liars (obviously), ben ik ook een groot fan van series die een cocktail zijn van crime en drama. Dus als je daarnaar op zoek bent, zit je met dit overzicht helemaal goed.

By the way: ik laat series als Breaking Bad en House of Cards even zitten, want die kennen we toch allemaal al? Zo niet: ga je schamen ;).

1. Gossip Girl

Your one and only source into the scandalous lives of Manhattan’s elite… Do I need to say more?

Ik zei het al: wie kent deze serie niet.  Als we het dan toch over vrouwen intriges in series hebben, dan staat deze serie bij mij op nummer één. En ik ben vast niet de enige, want iedere vrouw heeft volgens mij een stiekeme crush op Chuck Bass. Daarbij zien Serena en Blair, de hoofdrolspeelster eruit om door een ringetje te halen. Geef mij zo’n gevoel voor mode!

2. Orange Is The New Black

Op zoek naar een serie waarbij je je verstand op nul kunt zetten en brainless naar kunt kijken? Dan raad ik bijna vanzelfsprekend Orange is the new black aan. De typetjes, de humor, het acteerwerk: het is stuk voor stuk hilarisch.

3. Broadchurch

Nu komen we bij het thema ‘cocktail van crime en drama’. In deze serie wordt er een moord gepleegd op een jongetje, die vervolgens moet worden opgelost door twee detectives. Broadchurch is gedurende het hele seizoen spannend en het acteerwerk is uitmuntend. Kijk de serie wel met ondertiteling, want ik kon het Schotse accent serieus níét verstaan.

Tip: Het tweede seizoen van Broadchurch staat al op de Amerikaanse Netflix.

4. Love

Deze nieuwe serie is zeer recent toegevoegd. Uiteraard heb ik het hele seizoen al gezien en ik moet zeggen: ik was er goed over te spreken. Verwacht niet te veel spektakel, maar verwacht vooral een simpele serie, met weinig poespas. Je kijkt het makkelijk weg en er wordt – voor de verandering-  eens een écht verhaal geschetst. Ik vond de stijl te vergelijken met de serie Girls van HBO.

5. The Killing

En last but not least: deze crime serie is een echte must-watch. De Deense versie (uit 2007) – die overigens ook op Netflix staat – heb ik niet gezien, maar die moet ook erg goed zijn. Eigenlijk vond ik de Amerikaanse júíst te gek door de acteurs en de humor (die ik hoogstwaarschijnlijk niet had begrepen in het Deens).  Deze serie is een tip voor de mensen die van crimeseries houden. Ik ga verder niets over het plot verklappen, want dan ben ik bang dat ik spoilers vertel. Ik zou gewoon de trailer kijken als ik jou was:

Tags: , , , , ,