groen in huis

Groen is onmisbaar in je interieur! Het zet de toon en laat je huisje helemaal stralen! Je hoeft niet meteen het hele tuincentrum leeg te kopen om dat effect te creëren, want er zijn een paar super leuke DIY-projecten waardoor jij je huisje meteen groener maakt!

Cactussen, hangplanten, moestuintjes: we zien al een tijdje dat planten in je interieur een grote trend is. En zeg eerlijk; planten creëren een bepaalde sfeer in huis die het geheel helemaal afmaken. Een kamerplant kan je woonkamer meteen een ‘huiselijk gevoel’ geven.

Maar dat niet alleen, want één van de voornaamste functies van de plant is dat het een natuurlijke luchtzuiveraar is. Doordat planten groeien en bloeien zorgen ze voor een hoger zuurstof gehalte in je huis. Stylish én gezond: beter kan niet toch?

Nu zijn er een paar projectjes die wij tegenkwamen op Pinterest die je huis in een handomdraai groener maken. En ze zijn nog leuk om te doen ook!

Tip: wanneer je voor plantjes in huis kiest, maar weinig verstand hebt van plantverzorging: ga dan voor vetplantjes of cactussen. Die hebben weinig verzorging nodig, maar zien er wel super leuk uit!

#1 Hangplant

Als je geen vensterbank hebt of weinig kasten en/of tafels, dan kan een hangplant een goede oplossing zijn. Je kunt zo’n plantenhanger natuurlijk aanschaffen, maar veel leuker is om ‘m zelf te maken. Kies bijvoorbeeld voor de populaire macramé knooptechniek (klinkt héél ingewikkeld, maar valt mee).

Wat heb je nodig?

– Een grote lap stof
– Plantenpot
– Haakschroef
– Schaar
– Meetlint

Hoe maak je het?

1. Knip je lap stof in 8 stukken, ieder zo’n 3,5 centimeter breed. Vouw vervolgens alle strips stof dubbel, het liefst op een manier dat ze rond lijken.
2. Knoop alle 8 strips vast in één knoop aan de onderkant.
3. Maak 4 groepen van 2 touwen en knoop iedere groep aan elkaar. Doe die knoopjes zo’n 5 centimeter van de grote knoop.
4. Maak weer 4 groepen van 2 touwen en knoop ze net als de vorige stap aan elkaar.
5. Knoop aan het einde de touwen bij elkaar.
6. Klaar is je planthanger!

meer groen in huis 2

#2 Tuintafeltjes voor in huis

tuintafel ikea DIY

Wie heeft ‘m niet: ‘dat tafeltje van de Ikea’. Dat vierkante ding dat niks weegt, 5 euro was, en nu waarschijnlijk ergens op zolder staat.. Zonde! Je kunt er namelijk een heel leuke tuintafeltje van maken. En dan hebben we het over een letterlijke tuintafel: een tafel met een tuintje ERIN. Hóé cute is dat?!

Wat heb je nodig?

– Ikea tafeltje (een ander tafeltje kan vast ook!)
– Liniaal
– Tape
– Hobbymes
– Plastic
– Aarde
– Steentjes
– Vetplantjes

Hoe maak je het?

De uitleg van dit DIY-project laten we over aan dit handige Youtube-filmpje:

 

Tags: , , , , , , , ,