sushi trend

Steeds meer mensen krijgen waardering voor sushi. Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer naar een groot all-you-can-eat-restaurant om sushi te eten, want zelfs de Albert Heijn heeft bakjes kant-en-klare sushi in de schappen liggen. En ja: iets wat zo populair is, is constant aan verandering onderhevig, zo ook sushi. Check hier een wel heel aparte nieuwe sushi-trend.

Dat je hartstikke creatief kunt zijn met sushi, dat wisten we al. De maki, temaki, uramaki, nigiri: noem maar op. Maar nu is er een nieuwe variant opgedoken, die overigens niet zo classy klinkt als de voorheen genoemde… de sushiburger! Say what?! Jep, je hoort het goed: een burger van sushi.

Gezonder krijg je je burger niet en hij ziet er nog hartstikke leuk uit ook! De sushiburger is viral gegaan en mag inmiddels een hype genoemd worden. Goed nieuws: deze burger kun je erg makkelijk zelf maken. Neem alle traditionele sushi ingrediënten, maak er een burger van en klaar is kees (lees hieronder het volledige recept). De variaties zijn – net als de burgers bij de McDonald’s – vrij divers, dus je kunt oneindig veel uitproberen! Hartstikke leuk om te doen toch?

Fun fact: in Australië (al 9 jaar kennen zij de sushi burger) zitten als meerder sushi-burgerbars en ook in Amerika duiken ze al op. Het zal toch niet zo zijn dat er naast de burgerbars die als paddenstoelen uit de grond schieten, sushi-burgerrestaurants opduiken in Nederland?

sushi trend

sushi trend

 

Recept van Youtube: Salmon Sushi Burger

Recept van Instagram: de Teriyaki Sushi Burger:

Benodigdheden voor vulling:
– Avocado
– Mayonaise
– Verscheurde paarse kool
– Sesamzaad

Om de Teriyaki Beef te maken:
– Dunne plakjes steak
– Teriyaki marinade
– Evt. pittige kruiden.

Bereid de gewenste hoeveelheid sushi rijst en breng op smaak met sushi azijn. Druk de rijst in een koepelvormige kom, zet hem ondersteboven op een vlakke ondergrond en haal er voorzichtig het bovenste rijst-‘broodje’ uit. Plaats het in de koelkast en maak op die manier zo veel ‘broodjes’ je wilt.

Bak het vlees en voeg aan het einde de Teriyaki marinade toe. Laat het lang genoeg pruttelen, zodat het vlees bijna uit elkaar valt. Voeg eventueel wat pittige kruiden toe, als je van spicy food houdt.

Om je sushi broodjes te monteren, doe je eerst een laag van avocado en mayonaise op de bodem van het rijstbroodje, gevolgd door de steak teriyaki en de paarse kool. Heel voorzichtig plaats je het bovenste rijstbroodje erop en klaar is kees! Eet smakelijk!

Tags: , , , , , ,