Emerald groen is de Trendkleur van 2013

Emerald groen is de Trendkleur van 2013

Draag je iets in Emerald groen, dan ben je helemaal on trend want deze kleur is door Pantone uitgeroepen tot dé Trendkleur van 2013! Na de energy boost van Tangerine Tango van afgelopen jaar komen we volgend jaar in balans met de harmonieuze, levendige groene kleur. Een sophisticated, luxe kleur die doet denken aan edelstenen. Maar ook een kleur die staat voor groei en vernieuwing, iets waar we in deze tijden van crisis allemaal behoefte aan hebben!

‘Groen is de meest voorkomende kleur in de natuur en daarbij ziet het menselijk oog meer groene kleuren dan elke andere kleur’, vertelt Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Institute. ‘Door de geschiedenis heen blijft Emerald, in al haar facetten, sprankelen en fascineren.  Symbolisch, brengt deze kleur een gevoel van zuiverhuid, vernieuwing en verjonging, zaken die in onze complexe wereld enorm belangrijk zijn.’

Emerald als de Modekleur van 2013
Groentinten spelen al diverse seizoenen een belangrijke rol in het modebeeld, bij de bekende modemerken en winkelketens, maar ook in de haute couture en zelfs op de rode loper worden groentinten steeds vaker gebruikt. Niet zo gek, deze kleur past namelijk bij elke situatie. Volgend jaar zullen we de kleur Emerald veelvuldig terug zien in kleding en accessoires, maar Pantone voorspelt ook een opkomst van Emerald in sportswear, knitwear en dassen voor mannen.

Emerald als Beautykleur van 2013
Emerald is de kleur voor een opvallende en dramatische oogopslag. Het past prima bij blauwe ogen, laat groene ogen nog mooier uitkomen en maakt bruine ogen nog intenser. En ook in combinatie met andere tinten kun je er alle kanten mee op. Alle roze, rode en zelfs paarsachtige tinten passen erbij en zorgen ervoor dat je naar hartenlust kunt variëren met lipstick en blush. Onze verwachting is dat we naast Emerald groene tinten voor de ogen, dit vooral de It-kleur voor nagellak zal gaan worden!

Wil je meer lezen over de Trendkleur van 2013? Ga dan naar www.pantone.com.

Benieuwd naar meer Trends van 2013? Ga dan ook naar:

Fashion Beauty en Lifestyle Trends 2013 - So HBMEO Trendlist
Zin in de lentemode van 2013! H&M Lookbook SS13
Make-up Inspiratie: SS13 Catwalk looks van Estee Lauder

Tags: , , , , ,