apps vakantie

Met deze handige apps ben jij als een professional voorbereid op je vakantie! We snappen dat je op vakantie graag even afstand neemt van je telefoon, maar trust us: deze apps zijn echt een must. Geen excuus meer om je vlucht te missen en je hebt de leukste hotspots van jouw vakantiebestemmingen bij de hand! 

#1 Schiphol Airport

Zelfs voor de professionele reislustigen onder ons kan Schiphol een heel doolhof zijn. Je wil natuurlijk niet dat je per ongeluk je familie naar de verkeerde gate stuurt, of dat je uren in de incheckrij moet wachten. Met deze app bij de hand, start je jouw vakantie goed en kan je stressvrij beginnen aan – en eindigen met –  je reis!

#2 HERE Maps

We kunnen hier natuurlijk Google Maps noemen, maar we weten allemaal dat dit veel MB’s kost. Gelukkig is daar HERE Maps: een gratis navigatie app waarmee je offline kaarten kunt bekijken van alle continenten. Je kunt kaarten van vrijwel alle landen downloaden, dus op die manier kan jij op vakantie gratis navigeren. Ideaal, want dan hoef je niet met je gebrekkige talenkennis te vragen waar dat superleuke restaurantje ook alweer zat. En papieren kaarten zijn zóo van de vorige eeuw.

#3 Panorama 360

Sta je voor het Louvre in Parijs, krijg je ‘m niet helemaal op de foto… De struggle is real. Gelukkig bestaat er de app Panorama 360, die je de kans geeft om een verticaal panoramashot te maken en verschillende 3D-elementen aan je foto toe te voegen. Laat die spiegelreflex camera maar thuis!

#4 Google Translate

Need we say more? Google (Translate) is your best friend! Wel zo handig als je in Griekenland op een terrasje zit en werkelijk géén idee hebt wat je bestelt, of wanneer die knappe Fransman vraagt of je met hem op date wilt waarnaar jij met een mond vol tanden staat.

Tip: Google Translate maakt het mogelijk om talen op te slaan, zodat je deze offline kunt gebruiken. Ga naar Menu > Instellingen > Offline talen beheren > selecteer de taal

#5 VakantieBieb

Je wilt de kostbare kilo’s in je koffer natuurlijk niet kwijt aan allemaal boeken, maar een beetje lezen op het strand is wel zo fijn. Gelukkig heeft de Bibliotheek een leuk initiatief bedacht, waarmee je van 1 juni t/m 31 augustus gratis boeken kunt lezen! Met de VakantieBieb kan je verschillende goede titels direct lezen op je smartphone.

#6 Tripadvisor

Dit is waarschijnlijk de meest onmisbare app voor reizigers. Tripadvisor bevat allerlei reizigersbeoordelingen, waardoor jij precies komt te weten wat dé hotspots zijn van jouw vakantiebestemming. Maar ook wanneer je een hotel gaat boeken is het slim om eerst even de beoordelingen van anderen op Tripadvisor te checken. Zo voorkom jij ‘red-mijn-vakantie-taferelen’.

Tags: , , , , , , , ,