studentenkamer 1

De zomervakantie is bijna afgelopen en velen van jullie zullen binnenkort op kamers gaan. Super leuk natuurlijk, want dan mag je jouw kamer gaan inrichten! Minder leuk: vaak gaat dat gepaard met véél te weinig ruimte en geld, en véél te veel spullen. Gelukkig hebben wij wat handige tips voor een stylish studentenkamer! Thank us later.

Je studentenkamer is vaak je allereerste huisje, en dat wil je natuurlijk optimaal benutten. Vooral wanneer je weinig ruimte hebt, kunnen sommige hacks ervoor zorgen dat je leefsituatie een stuk comfortabeler wordt! Daarbij is een droomkamer natuurlijk geweldig, maar de inrichting maakt het plaatje helemaal af!

#1 Ga voor lichte kleuren
Wanneer je lichte kleuren als beige, wit en crème gebruik voor je interieur, oogt je kamer veel groter en een stuk rustiger. Vind je lichte kleuren een beetje saai? Probeer dan kleur te verwerken in je accessoires, zoals kussens, vazen en schilderijen. Extra mooi is om die accessoires op elkaar af te stemmen qua kleur, waardoor je inrichting klopt.

#2 Kies voor meubels met meerdere functies
Heb je echt een heel kleine ruimte? Ga dan voor een bed die tegelijkertijd als bank fungeert, of kies een kleine eettafel en comfy stoelen zodat het ook je studeerplek wordt.

#3 Inspireren op Pinterest en Instagram!
Heb je totaal geen inspiratie voor je interieur of zoek je naar handige hacks om de boel netjes op te ruimen? Check dan Pinterest of Instagram! Op die manier kun je al je ideeën op één plaats verzamelen. Perfect voor een unieke touch aan je interieur.

#4 Grote spiegel
Zoek jij naar nog meer manieren om je ruimte groter te laten lijken? Schaf dan een grote spiegel aan. Niet alleen is dat handig om je outfit of the day in te checken, maar het geeft je kamer optisch een ruime look.

#5 Groen in huis
Cactussen, hangplanten, moestuintjes: we zien al een tijdje dat planten in je interieur een grote trend is. En zeg eerlijk; planten creëren een bepaalde sfeer in huis die het geheel helemaal afmaken. Een kamerplant kan je kamer meteen een ‘huiselijk gevoel’ geven. Maar dat niet alleen, want één van de voornaamste functies van de plant is dat het een natuurlijke luchtzuiveraar is. Doordat planten groeien en bloeien zorgen ze voor een hoger zuurstof gehalte in je huis. Stylish én gezond: beter kan niet toch?

studentenkamer 2

Tags: , , , ,