gossip girl

Yes, hoera, YAY! Onze favoriete vrouwenserie hebben we helaas in 2012 gedag moeten zeggen, maar er is GOED nieuws! Er komt een nieuwe televisieserie aan, die erg lijkt op Gossip Girl. Lees hier alles wat je moet weten over ‘Prep’.

Foto’s: Pinterest en Weheartit. 

Hoewel Gossip Girl al een tijdje van de buis is (maar gelukkig nog wel op Netflix te checken), heeft de serie nog steeds een trouwe horde fans achter zich aanlopen. Niet zo gek dat HBO hierop heeft ingespeeld en dat succes gaat proberen te evenaren.

Hollywood nieuwswebsite Deadline laat weten dat het netwerk achter onder andere Game of Thrones de rechten van Prep heeft gekocht. En laat dat nou een ontzettend populair boek onder jongeren zijn, dat story-wise erg veel op Gossip Girl lijkt.

gossip girl 3

Prep kwam uit in 2005 en is geschreven door Curtis Sittenfeld. Het verhaal gaat over een meisje uit midwest Amerika, dat vertrekt naar een kostschool in New England. Tijdens haar verblijf in de kostschool zit ze ineens middenin de wereld van rijkeluiskinderen en aanschouwt ze vanaf de zijlijn hoe de elite leeft. Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige drama, liefdes en humor.

De serie zal worden geproduceerd als een comedyserie, door schrijfster van 30 Rock, Colleen McGuinness en de producer van Game of Thrones, Carolyn Strauss. Oftewel: de serie zou waarschijnlijk net zo grappig zijn als 30 Rock, maar net zo jawdropping als GoT! En dan niet te vergeten de roddels en girly touch van Gossip Girl. Wij durven wel te zeggen dat dit onze nieuwe favoriete televisieserie wordt.

Wat weten we al over de show?

Uiteraard kan de serie afwijken van het boek, iets wat we erg vaak zien. Maar het kan geen kwaad om vast een idee te krijgen van de verhaallijn:

1. De hoofdpersoon is Lee Fiora

Lee is misschien geen Blair Waldorf, maar ach: mean girls zijn zóó 2014. Lee Fiora is een girl next door, wat ervoor zorgt dat de kijker zich beter kan inleven met de hoofdpersoon. In het boek lees je dat ze veel fouten maakt en sukkelig overkomt (horen wij hier de opvolger van dan Humphrey?).

2. Prep gaat over alle vier de schooljaren van Lee Fiora

Mooi zo, want dat zal betekenen dat er meerdere seizoenen uitkomen van de serie!

3. Man candy

De casting voor de serie is nog niet geweest, maar stiekem hopen wij op de nieuwe Chuck of Nate. Het verhaal van Prep staat vol met liefdesdrama’s en mannelijk schoon, dus dat moet vast goed komen.

gossip girl 2

4. Prep behandelt ook stevige onderwerpen

Nee, zo oppervlakkig als Gossip Girl wordt het niet. Op dit vlak komt het misschien meer in de buurt van de HBO-serie Girls. Prep behandelt ook veel stevige onderwerpen, zoals discriminatie, identiteit en drugsmisbruik.

Tags: , , , , , , ,