Japanse Trend: Kigurumi nu ook in Nederland – Hip of Horror?

Japanse Trend: Kigurumi nu ook in Nederland – Hip of Horror?

Het signaleren van trends, dat is ons werk. En ja, daar zitten soms wel eens een tikkeltje bizarre trends bij. Wij hebben ons even achter de oren gekrabd, toen we het persbericht over de Japanse trend: Kigurumi binnen kregen. Het mag dan een enorme hype in Tokyo zijn om je te verkleden in een dierenpak, maar om dit nu een fashion statement te noemen? Maar wie zijn wij om te oordelen? Als jij je altijd al hebt willen onderscheiden met een originele outfit, dan is zo’n dierenpak wellicht jouw nieuwe party outfit!

Een Kigurumu, of afgekort Kigu is een one piece in de vorm van een dierenpak. Volgens Kigu Party geen gewoon dierenpak, maar dé Hans Ubbink onder de dierenpakken. De Kigu’s die dit Amsterdamse bedrijf verkoopt zijn van het merk SAZAC, het meest gerenommeerde Kigurumi merk uit Japan en wereldwijd erkent als fabrikant van DE originele Kigurumi’s. En voor wie dacht dat deze pakken alleen bedoeld zijn als grappige variant op de one piece om lekker thuis te chillen op de bank, die heeft het mis. Tuurlijk lenen de Kigu’s zich perfect voor een relaxt avondje thuis voor de buis, maar ze zijn eigenlijk bedoeld om in te feesten. Dus als je nog op zoek bent naar een originele festival outfit, dan heb je met een Kigu all eyes on you!

Wij ruilen onze hippe festivaloutfitjes nog niet om voor een Kigu, maar als het wel helemaal jouw ding is, neem dan een kijkje op www.kiguparty.com.

Misschien vind je dit ook leuk:

Yes!!! Ben & Jerry’s introduceert Peanut Butter IJs!
Anti-Crisis Tip: Festival tas om je eigen wijntje te tappen
Roll on by… Comeback van de Roller Skates Trend
Fashion Beauty en Lifestyle Trends 2013 - So HBMEO Trendlist
Etsy nu ook in Nederland!

Tags: , , , , ,