jamie kookboek

Wij lazen op Nu.nl dat wij Nederlanders meer geld uitgeven aan kookboeken. Niet zo gek, want de foodtrends vliegen je om de oren: superfoods, healthy food, foodporn, streetfood en ga zo maar door! Wij vonden dit nieuwtje in ieder geval een goede reden om de leukste kookboekjes voor je op een rij te zetten.

Nieuws: kookboekenverkoop is gestegen

De omzet uit kookboeken steeg in 2015 met 4,4 procent ten opzichte van 2014, meldt de stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek. De boeken over ‘goed’ en ‘bewust’ verkopen het best. Vroeger waren dat nog de afvalboeken (lees: de Sonja Bakker-boeken), maar dat is inmiddels wel veranderd. Het thema is niet meer ‘diëten’ maar ‘healthy food/goed eten’.

Wat is dan ‘goed eten’, zul je nu misschien denken. Nou: superfoods bijvoorbeeld! De trend dat superfood-boeken het goed doen, zet zich in 2016 vooralsnog voort. Niet zo gek dus, dat het best verkochte boek van de afgelopen maanden ‘Jamie’s super food voor elke dag’ was.

‘Goed eten-boeken’

Dus omdat de superfoods, powerfoods, quinoa, healthy snacks – en welke er ook nog meer mogen zijn – zo hip zijn, hebben wij een overzicht met de leukste kookboeken met dit thema voor je:

 1. Chicklovefood – het skinny six-kookboek
€19.99

Elise en Nina – de chicks van ‘Chickslovefood’ – hebben er op hun blog hun werk van gemaakt om met weinig ingrediënten makkelijke, originele én lekkere gerechten te bedenken. In dit boek krijg je recepten, waarbij je niet tienduizend dingen in huis moet hebben voordat je een gezonde maaltijd op tafel hebt. Nee: in het Skinny Six-kookboek staan ruim 70 superhealthy recepten met maximaal 6 ingrediënten. I-de-aal!

kookboek 1

 2. Powerfood: van Friesland naar New York
€19.99

Dit is één van de bekendste kookboeken op het gebied van healthy foods. Schrijfster Rens Kroes biedt een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Ze komt uit Friesland, maar haalt haar inspiratie uit New York: de stad die bakermat is van vele gezondheidstrends. Rens Kroes weet ontzettend veel van gezonde voeding en heeft met al haar media-optredens een enorm grote horde fans achter haar aan lopen.

kookboek 2

3. Koken met Karin – Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek
€24.95

Houd jij niet zo van superfoods? Of houd je gewoon niet zo van het gehypte woord ‘superfoods’? Vind jij het ook overdreven dat iedereen ineens met havermout ontbijt, quinoa eet in plaats van pasta en groene, glibberige smoothies drinkt? Dan is dit kookboek perfect voor jou. Er wordt namelijk uitgelegd hoe je gezonder kunt eten zónder mee te doen aan de gehypte superfoods. Je hoeft namelijk enkel alle pakjes en zakjes uit je huis te gooien en zelf aan de slag te gaan! Piece of cake.

kookboek 34. Foodsisters
€19.99 

De zusjes Janneke en Amande hebben een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken. Hoe ze dat doen? Door een kookboek te maken vol met recepten ZONDER suiker. Dus ben jij een zoetekauw en wil je een paar kilootjes van je gewicht af? Probeer dan de recepten uit dit boek! Want suiker zit stiekem overal in, wat het dus best lastig maakt om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten.

kookboek 4

 

 

Tags: , , , , , , , ,