Liefdesonderzoek: We daten wat we eten

Liefdesonderzoek: We daten wat we eten

We zeggen het zo vaak, maar het is echt waar: liefde gaat door de maag! Heinz Culinair Ketchup heeft een groot liefdesonderzoek ingesteld en komt tot de conclusie dat de culinaire voorkeur voor 95% van de Nederlanders een grote rol speelt bij de partnerkeuze. We daten wat we eten! Wat op het bord ligt, blijkt een grotere spiegel van de ziel te zijn dan menigeen denkt . “Je bent wat je eet” heeft niet alleen een functionele maar ook een emotionele betekenis, zo blijkt. Of je van de gestampte pot bent of van de verfijnde keuken, het verklapt veel over wie je bent. Zo vindt 87 procent van de Nederlanders het aantrekkelijk wanneer de partner of date goed kan koken en bijna twee derde valt op mensen met dezelfde culinaire voorkeuren.

In het verlengde van het liefdesonderzoek organiseerde Heinz  het eerste Food Flirting Event. Single mannen bereidden hun favoriete gerecht voor – geblinddoekte! – single vrouwen. Alleen aan de hand van de culinaire voorkeuren en kookkunsten van de mannen, kozen de vrouwen de voor hen meest aantrekkelijke partner. Wat blijkt, vrouwen gaan voor mannen die spannende smaakcombinaties op tafel toveren en hier met passie over kunnen vertellen. Deelneemster Stephanie Jill Klok vertelt: ‘Ik was eerst wat sceptisch. Maar gedurende de dates werd ik op basis van het gerecht en de smaken op het bord, in combinatie met de stem, erg nieuwsgierig naar de persoon. Ik houd zelf van lekker eten en wanneer iemand echt aandacht aan het gerecht besteedt, geeft dat ook de zorgzaamheid van deze persoon aan. Een culinaire match is voor mij belangrijker dan ik dacht!’.

De gouden tip voor een eerste date is om met z’n tweeën de keuken in te duiken. Samen koken wordt namelijk door bijna 80 procent van de singles hoog gewaardeerd. Schroom niet om nieuwe gerechten en producten uit te proberen. Bijna driekwart van de Nederlanders vindt dit aantrekkelijk. Peil van te voren wel wat je date lekker vindt want 84 procent vindt het erg leuk als je zijn of haar favoriete eten in huis haalt.
Pas echter wel een beetje op wat je doet. Je kunt je date namelijk ook helemaal verknallen met je eetvoorkeuren en -gewoonten. De top 3 no-go’s zijn smakken (61%), fanatiek calorieën tellen (45%) en zeggen dat het eten van je moeder lekkerder is dan wat je eet tijdens je date (40%). Bijna één derde van de mannen knapt af op vrouwen die vegetarisch of alleen biologisch eten. Meer dan een kwart van de vrouwen daarentegen moet niets hebben van mannen die alleen maar van Hollandse pot houden. Bedwing jezelf als jij je date een hapje van je eten wil geven. Maar liefst twee derde van de singles vindt elkaar voeren namelijk not done.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Boekentip: De Mannenmaker door Petra Kruijt
10 dingen die je nog niet wist over Ryan Gosling
De lekkerste Zomerdrankjes van 2013
Het nieuwe daten: Uit eten met onbekenden

Tags: , , , ,