instagram tips 1

Ben jij ook zo jaloers op al die belachelijk mooie Instagram feed van mode- en beautybloggers? Vanaf vandaag hoef je je niet meer af te vragen hoe jij ook zo’n feed krijgt, want deze tips helpen je een heel eind op weg.

De mooiste instakiekjes beginnen natuurlijk met de juiste compositie, goed licht en een kwaliteitscamera. Maar dat is lang niet alles, want er komt veel meer kijken bij een perfecte foto. Geen zorgen wij hebben elke stap uitgewerkt in een handig overzicht:

Stap 1: Camera & Omgeving

– Zorg voor een goede camera. De meeste telefoons hebben die wel, dus vaak zit je op dit punt wel goed. Een telefoon met een slechte camera maakt gewoon geen mooie foto’s. Als je helemaal pro wilt gaan, investeer dan in een spiegelreflex camera.

– Daglicht! Een essential voor de perfect instafoto is daglicht. Je kunt gerust foto’s binnenshuis maken, maar sluit de gordijnen niet. Laat ze liever wagenwijd open.

– Je zal het misschien niet verwachten, maar je kunt spelen met lichtinval op je telefoon. Tik met je vinger op verschillende plekken van het scherm. De camera zal focussen op de lichtinval van de plek waar jouw vinger zit.

Stap 2: Vormgeving

– Zorg ervoor dat de foto’s die je gaat posten matchen met je andere foto’s. Het geheim achter aan mooie Instagram feed is een bepaalde stijl. Sommige feeds zijn kleurrijk, andere juist zwart-wit. Je kunt ook kiezen voor een wit randje om je foto’s of een filter dat je standaard gebruikt. Ook een thema is niet geheel onbelangrijk. Hoe gaan jouw foto’s met elkaar in verbinding staan?

– Denk aan je compositie. Een foto waarbij het voorwerp in het midden staat, is niet altijd de mooiste. Door middel van de verticale en horizontale lijnen die Instagram aanbiedt, kun je prima spelen met de compositie!

Stap 3: Bewerken

– Je hoeft echt niet goede Photoshop-skills te hebben voor de perfecte insakiekjes. Er bestaat een aantal super handige apps waarmee jij je foto’s meteen kunt bewerken.

1. Litely

app instagram

Deze app geeft je foto’s prachtige, door film geïnspireerde tonen. Veel mooier dan de Instagramfilters!

2. Snapseed

Snapseed-instagram

Op zoek naar krachtige bewerkingssoftware voor op je telefoon? Dan is Snapseed echt wat voor jou! Met deze app kun je werkelijk alles aan je foto bewerken.

3. Whiteagram

whiteagram instagram

We zeiden het al even: je kunt ervoor kiezen om iedere foto op je feed een wit kader te geven. Dat kan met deze app!

Stap 4: Persoonlijk!

Cliché, but true: blijf bij jezelf. Volgers gaan jou uiteindelijk volgen om jou. Af en toe een gekke selfie kan geen kwaad en een foto van je hond kan juist heel leuk zijn. Ga geen foto’s posten waar je niet achter staat en zet alleen iets op Instagram waar je blij van wordt!

Tags: , , , , ,