We Love Mua Mua Dolls

We Love Mua Mua Dolls

Een tip die we van Refinery29.com kregen is te leuk om het niet te delen! Hier spotten we namelijk wel hele fashionable popjes: de Mua Mua Dolls. Gebreide poppen met de looks van celebs en fashion designers, zoals Anna Wintour, Karl Lagerfeld en Lady Gaga. Grote meisjes speelgoed van de bovenste plank!

De Mua Mua Dolls zijn een creatie van Ludovica Virga, beter bekend als Luvilu. Deze creatieve Italiaanse is van mening dat je nooit te oud bent om met poppen te spelen, maar vooral dat we de celebrity en fashion industry niet zo verschrikkelijk serieus moeten nemen. Iets waar wij het in ieder geval helemaal mee eens zijn. De Mua Mua Dolls worden in Bali met de hand gebreid, waarbij elke pop wordt voorzien van de unieke kenmerken van de celebs of designers, met een dikke knipoog. Zo is de Donatella Versace Doll poepiebruin met spierwit haar, dikke lippen en een ieniemienie bikini en is ook Karl Lagerfeld in één oogopslag te herkennen aan zijn signature zwart/witte outfit en kenmerkende zonnebril (hij is er trouwens ook als surfer dude, uiteraard in een zwart/wit zwempak). Ook leuk, Beyonce mét een behoorlijke borst- en bilpartij en natuurlijk Lady Gaga in meerdere outfits en looks.

Wat de Mua Mua Dolls extra leuk maakt, is de positieve boodschap die er achter zit. In plaats van té perfect, zoals Barbie, laten de Mua Mua Dolls hun imperfecties juist graag zien aan de wereld. Daarnaast worden de Dolls gemaakt door meiden op Bali die hiermee sparen voor een opleiding aan de universiteit. Cool toch!

De handgemaakte Mua Mua Dolls worden voor 85 pond (iets minder dan 100 euro) verkocht via Giftlab.com.

Misschien vind je dit ook leuk:

De Coca-Cola light Man is back!
Roll on by… Comeback van de Roller Skates Trend
Cadeau Tip: Loesje op Canvas
Gevaarlijk leuke iPhone Cases van Nialaya
Hippe hondentruitjes bij Benetton!
Etsy nu ook in Nederland!
Happy Socks: Gelukkig worden van nieuwe sokken!
Fashion Icons + Animals = Fashimals

Tags: , , , , , , , ,