festivals augustus

Helaas,  met de maanden augustus en september komt het festivalseizoen echt tot z’n einde. :( Let’s end it with a bang met deze fantastische festivals in augustus! Feest gegarandeerd.

Wat hebben we weer genoten van de festivals, de dansjes en de drankjes! Maar hoewel juni en juli de hoogtepunten zijn van het festivalseizoen (want: voor de meesten vakantie en meestal mooi weer), zegt niet dat er in de maanden augustus en september niks te beleven valt. Hiphoppers, house-lovers en headbangers opgelet: deze festivals wil je niet missen deze maand.

12 augustus: De Parade 
Amsterdam

Iedere zomer is dit festival te gast in de parken van de vier grootste steden van Nederland. Aanstaande vrijdag sluit het festival af in Amsterdam en wordt het Martin Luther Kingpark voor meer dan 2 weken (t/m zondag 28 augustus) omgebouwd tot een geheel zelfvoorzienend dorpje.

Tot 16.00 uur is de toegang op het terrein gratis, daarna € 7,50. Je kunt jouw dag helemaal zelf indelen, wat dit festival zo gezellig maakt! Iedere avond is er gratis live muziek op de Parade en in Cafe Correct en in Hotel Vile spelen, als de voorstellingen zijn afgelopen, live-bands. Ben jij meer een theatermens? Dan is dit festival voor jou de place to be met enorm veel toneel-  en theatervoorstellingen!

13 augustus: Dance Valley
Spaarnwoude

Je hebt vást wel eens gehoord van dit veelzijdige festival. Dance Valley is lekker laagdrempelig en voor iedereen gezellig (als je een beetje van dance-muziek houdt). Het is een eendaags dancefestival dat jaarlijks in de openlucht in Velsen Valley (Spaarnwoude) gehouden wordt. Jaarlijks komen er zo’n 60.000 bezoekers op af. Het accent van de muziek ligt op dj-sets en dance. Nederlandse artiesten als Marcello en Dimitri in 1998, Junkie XL in 2000, Armin van Buuren en Tiësto in 2002 stonden al op dit bekende festival.

Line-up: o.a. Cedric Gervais, Headhunterz, Yellow Claw, La Fuente, Carnage, maar ook vele hardcore, hardstyle, house en techno dj’s.

19 augustus: Lowlands Biddinghuizen De 24e editie van het ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ festival wordt zoals gewoonlijk weer georganiseerd op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. Veel hoeven we je niet te vertellen over Lowlands, want wie kent het festival niet? Het is één van Nederlands grootste en bekendste popfestivals e-ver. Op Lowlands kun je qua muziek heel breed terecht: van rock tot pop tot dance. Er zijn maar liefst acht muziekpodia, dus er is écht genoeg te beleven. Daarnaast zijn er op het festivalterrein vier culturele podia aanwezig. Het festival duurt drie dagen: 19, 20 en 21 augustus.

Line-up: Muse, Disclosure, Eagles of Death Metal, LCD Soundsystem, Miike Snow, Tom Odell en nog VEEL meer.

27 augustus: Mysteryland Haarlemmermeer

Mysteryland, wie kent het niet? Dit dancefeest wordt sinds 1993 in Nederland gehouden. De slogan voor het festival luidt Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a Mystery! Muziekstijlen die je er tegenkomt zijn ontzettend gevarieerd: techno, house, trance, dance, hardstyle, urban, hiphop en electro: Mysteryland heeft het allemaal!

Line-up: o.a. Afrojack, Don Diablo, Lost Frequencies, Martin Garrix, Diplo, De Jeugd van Tegenwoordig en Robin Shulz.

Tags: , , , , , , , , ,