besparen

Tips om geld te besparen

Heb jij ook steeds aan het einde van je salaris nog een stukje maand over? Het zou andersom moeten zijn maar ja, in deze economische moeilijke tijden ben je niet de enige die niet uitkomt met z’n geld. Alles wordt maar duurder en ondertussen worden we er in onze inkomsten amper voor gecompenseerd. En hoewel wij schrijven over de nieuwste mode en beautyproducten die je absoluut moet hebben, zijn we er ons ook van bewust dat zeker niet iedereen alles maar kan kopen. Daarom leek het ons een goed idee om ook eens wat tips te geven over hoe je kunt besparen.

1. Hoewel je in supermarkten tegenwoordig alles het hele jaar rond kunt vinden, kun je beter eten wat bij het seizoen hoort. Seizoensproducten zijn stukken goedkoper. Nog goedkoper is om naar de markt te gaan voor groenten, fruit en zelfs vis.

2. Vermijd winkelcentra als je even geen geld hebt. Voor je het weet heb je toch iets gekocht wat eigenlijk te duur is of wat je helemaal niet nodig hebt, vaak met spijt als gevolg. Lees ook onze tips hoe je wel kunt shoppen met weinig budget.

3. Heb je een auto? Dan weet je ongetwijfeld dat benzine nog nooit zo duur is geweest als nu. Bedenk of je de auto daadwerkelijk nodig hebt. Moet je echt met de auto naar die afspraak of kan het eigenlijk ook best op de fiets? Kijk ook eens naar je verzekering. Misschien kun je ergens een goedkopere vinden.

4. Bellen is zo gewoon, zeker sinds we met een mobieltje op zak lopen. Maar moet je echt voor elk wissewasje je vriendinnen bellen of sms’en? Gebruik liever WhatsApp (als jouw toestel daarvoor geschikt is én je uiteraard mobile internet hebt) of wacht tot je thuis bent en gebruik Skype. Dat kost niets en je kunt elkaar nog zien ook!

5. Laat je niet verleiden door uitverkoop en aanbiedingen. Tegenwoordig lijkt het bijna altijd wel uitverkoop te zijn en is alles in de aanbieding. Tuurlijk kun je voor weinig geld leuke kleding scoren aan het eind van het seizoen, daar is ook helemaal niets mis mee, maar pas op voor aanbiedingen die goedkoop lijken maar het helemaal niet zijn (zoals die mooie Led-tv).

6. In huis kun je flink besparen op water en energie. Koop een waterbesparende douchekop, dicht alle kieren in huis goed af om warmteverlies te voorkomen en gebruik overal spaarlampen, of nog beter, led-lampen. Led-lampen zijn misschien prijzig in aanschaf, maar ze gaan jaren mee en ze schelen echt enorm veel op het stroomverbruik.

Nog meer handige tips om te besparen vind je op de website van de Consumentenbond.

besparen

Tips om geld te besparen

Zie ook:
SHOPPEN MET WEINIG BUDGET
HEKEL AAN STOFZUIGEN? NEEM EEN ROBOTSTOFZUIGER!
DE VOORDELEN VAN YOGA
DE GROTE VOORJAARSSCHOONMAAK: ZO WORDT HET LEUKER!
KOBO EREADER TOUCH: BOEKENKAST IN ZAKFORMAAT

Tags: , ,