koffer inpakken tips

Voor de meeste mensen is de zomervakantie gestart. Misschien ben jij straks ook lekker vrij en kun je je koffer gaan inpakken voor een zonvakantie! Een goed moment om eens te kijken hoe dit zo efficiënt mogelijk kan. Want helaas dames: je hele kledinggarderobe past niet in je reiskoffer.

Neem jij ook al-tijd te veel kleding mee op vakantie en moet je geld betalen bij de douane omdat je koffer te zwaar is? Wij wel. Je begint super enthousiast met het maken van een lijstje met daarop alles wat je niet moet vergeten. Al snel wijk je helemaal af van het lijstje en denk je ‘ach, dat paar schoenen kan ook nog wel mee!’. Niet dus. Want op een gegeven moment is je koffer echt vol. Komt dit je bekend voor? Lees dan snel verder, want jij kan wel een nieuwe, efficiënte kofferpakken-methode gebruiken.

Foto: Pinterest

Er zijn talloze methodes bedacht voor het inpakken van koffers. Wij hebben een combinatie van allemaal gemaakt en kwamen op deze lijst met tips uit.

#1 De speciale ‘voor-op-vakantie-artikelen’

Handig is om in de weken vóórdat je op vakantie gaat, alvast wat spulletjes aan te schaffen die je speciaal nodig hebt op vakantie, en waarschijnlijk niet veel gebruikt in het dagelijks leven. Denk aan speciale medicijnen, een reisgids, zonnehoed, zonnebrandcrème, paspoorthouder en kofferriem. Leg die spulletjes vast apart.

#2 Outfits combineren

Voordat je je koffer volpropt met kleding, is het handig eerst verschillende outfits te combineren met de kleding die je graag mee wil nemen. Waarschijnlijk zitten er genoeg kleren bij die je niet nodig hebt of zeker niet aan gaat doen. Houd voor een week vakantie zo’n vier outfits aan en kies voor items die makkelijk zijn door te combineren. Denk aan streepjes, basic vestjes, shorts en neutrale jurkjes. Neem daarnaast twee items mee die eruit springen, bijvoorbeeld een geprinte blazer en een gekleurde rok. Met die items kun je je outfits wat opfleuren.

#3 Accessoires

Toch nog te veel kleding? Dring de inhoud van je koffer dan terug door sommige tops weg te leggen omdat je andere weer opleukt met accessoires. Met een ketting of tailleriem kun je een outfit die je al meerdere dagen aan hebt gehad, weer als nieuw laten voelen.

#4 Goede schoenen!

Wees minder zuinig met schoenen. Je wil niet twee weken lang op dezelfde sneakers lopen, want dat is niet goed voor je voeten. En reken er maar op dat je veel loopt op vakantie. Kies meerdere slippers/sandalen uit en het liefst twee paar dichte schoenen.

Handige hacks:
– Stop je sokken in je schoenen. Niet alleen handig, want zo raak je ze niet kwijt, maar het bespaart ook nog eens ruimte in je koffer.
– Trek de schoenen die het meeste ruimte innemen aan in het vliegtuig.

#5 Broeken

Neem één spijkerbroek mee en trek ‘m aan in het vliegtuig! Scheelt weer gewicht, want broeken zijn vrij zwaar. Pak de rest van je broekjes als eerste in, zodat ze onderop liggen.

#6 Overige kleding

Pak ná je broekjes je topjes/truien/vesten in en eindig met je jurken en rokken. Die laatste kunnen nogal kreuken, dus laat ze zo kort mogelijk in je koffer zitten. Hang ze bij elkaar en pak ze op het allerlaatste moment in. Sla alle jurken en rokken in één keer dubbel en drapeer ze zo netjes mogelijk op de overige spullen in de koffer.

#7 Toiletspullen

Eindig met je toiletspullen. Oh, en misschien komt het dit je bekend voor; het wil nog wel eens gebeuren dat je shampoo gaat lekken in je koffer. Om een ramp te voorkomen, kun je toiletspullen beter in een plastic zak doen

Tags: , , , , , ,