Vijftig tinten grijs door E.L. James

Vijftig tinten grijs door E.L. James

Het boek Vijftig tinten grijs is een enorme hit! Grote kans, dat als je een van je vriendinnen vraagt wat ze op dit moment op het nachtkastje hebben liggen, dat het dit boek is.

Vijftig tinten grijs staat in Amerika en Engeland al langer op de bestsellerlijsten en sinds kort is het eerste deel van deze erotische trilogie ook hier in Nederland de talk of the town. Honderduizenden vrouwen hebben dit eerste deel van de trilogie verslonden en staan letterlijk te trappelen om het vervolg te lezen. Er wordt zelfs beweerd dat dit boek wel eens een baby boom teweeg kan gaan brengen, maar dat terzijde. Even in het kort waar het boek over gaat:

In Vijftig tinten grijs lees je het verhaal van de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele, die de mysterieuze en charmante miljonair Christian Grey ontmoet. Hij neemt haar mee in zijn wereld van luxe en rijkdom, maar laat haar ook kennismaken met zijn duistere seksuele fantasieën. De verslavend gevaarlijke Christian Grey krijgt Anastasia steeds meer in zijn macht en dat is dan ook precies wat hij wil: totale controle over haar.

De auteur van Vijftig tinten grijs is E.L. James, een pseudoniem van de Brits/Chileense Erika Leonard. Zelf zegt ze dat ze met het schrijven van deze trilogie haar midlife crisis van zich af heeft geschreven en dat ze net zo lang moest schrijven tot ze al haar fantasieën erin heeft verwerkt. Nou, die therapie heeft haar in ieder geval geen windeieren gelegd, want deze trilogie kon wel eens een van de best verkopende boeken ooit worden. Doe ons zo’n midlife crisis!

Vijftig tinten grijs is onder andere hier bij Bruna te bestellen.

Tags: , , , ,