herfst-pixabay

We willen geen spelbrekers zijn, maar het is niet meer te vermijden: de herfst is hier. De zomer is voorbij, het kwik gaat omlaag en de warme truien en onesies mogen weer van zolder. Gelukkig zijn er genoeg redenen waarom de herfst helemaal zo erg nog niet is. De meeste hebben – hoe kan het ook anders – met eten te maken. Denk aan stoofpotjes, warme chocolademelk en appeltaart. Need we say more?

#1 Heerlijke herfstrecepten

Ken je dat? Tijdens superhete zomerdagen heb je totaal geen zin in koken en lijkt warm eten een stuk minder lekker te smaken. In de herfst is dat wel anders! We kunnen weer lekker lang tafelen en alles proberen van wat het seizoen te bieden heeft. Pompoenen, paddenstoelen, stoofpotjes, bramen, peren en rode kool: alles heeft die typische herfstsmaak.

#2 De Starbucks verkoopt de Pumpkin Spice Latté weer

Wie kent ze niet: de Starbucks-herfstspecial-koffies? Waarschijnlijk één van de lekkerste dingen in de herfst en iets om ieder jaar weer naar uit te kijken. Inmiddels zijn ze weer te verkrijgen en hebben wij de eerste Pumpkin Spice Latté al geproefd! Houd je niet van Starbucks, dan is een warme chocomelk met slagroom ook geen overbodige luxe.

pumpkin-spice-latte-starbucks

#3 Lampjes!

Kaarsen, lichtsnoeren, lampjes: haal alles maar weer uit de schuur, want de avonden worden langer! Je huisje of kamer kan wel wat extra sfeer gebruiken in de donkere dagen. En zeg eerlijk: hóé schattig ziet dat er uit?

#4 Onesies

We all love onesies, maar niet als het 20 plus graden is. Weer zo’n groot voordeel van de herfst!

#5 Kruidnoten liggen weer in de winkel

Tja, need we say more? Sommigen zullen zich misschien ergeren aan de hoeveelheid pepernoten die al in september in de winkels liggen, maar wij vinden het allemaal dikke prima. Het liefst eten we het hele jaar door kruidnoten. Jam!

#6 Herfstige kleuren

Niet alleen de prachtige kleuren in de natuur geeft ons een happy gevoel, maar ook de kleuren van de mode. We zijn bijvoorbeeld weer érg blij dat we ongestoord – zonder uitlooprisico vanwege de hitte- bordeauxrode lippenstift kunnen dragen.

#7 Netflix & andere media

Duidelijk mag zijn dat een avond Netflixen ineens een stuk leuker is in de herfst. Onder een dekentje, met een kop chocolademelk en kaarsjes is thuiszitten ineens een stuk interessanter. Maar niet alleen Netflix is leuker geworden, ook het medialandschap staat in het najaar ‘in bloei’. Er komen weer veel nieuwe films in de bioscoop en televisieprogramma’s beginnen met een nieuw seizoen.

#8 Nieuwe collecties

Niet te vergeten: de nieuwe kledingcollecties die dit seizoen verkrijgbaar zijn. Niet voor niets is het septembernummer van alle fashion tijdschriften de dikste van het jaar en worden de internationale modeweken aan het begin van de herfst gehouden.

Tags: , , , , ,