WOO Bottle Candle – Geurkaars met een bijzonder mooi verhaal

WOO Bottle Candle – Geurkaars met een bijzonder mooi verhaal

Wij hebben een voorkeur voor producten die met liefde voor en door mensen worden gemaakt. De WOO Bottle Candle is zo’n product. Op het eerste gezicht is het gewoon een mooie kaars die ook nog eens lekker ruikt, maar als je het verhaal erachter kent dan weet je pas echt hoe bijzonder mooi deze geurkaars is.

WOO staat voor Worlds of Opportunities en is een organisatie die producten op de markt brengt die het resultaat zijn van een unieke samenwerking tussen kansarme mensen, ondernemers en consumenten. Het eerste lichtende voorbeeld hiervan is de WOO Bottle Candle. Deze kaars zorgt voor een keten aan werkgelegenheid in Indochina en andere landen. Zo wordt de WOO kaars onder andere samengesteld door verschillende kleine organisaties van vuilnisvrouwen, glassnijders en graveerders, bijenboeren, kaarsenmakers en parfumeurs. En verwar het vooral niet met liefdadigheid, bij WOO gaat het om het ontwikkelen van eigen kracht. Kracht die leidt tot mooie producten die vele mensen in staat stelt een beter bestaan op te bouwen.

De WOO kaarsen worden met de hand gemaakt in Vietnam van gebruikte wodka- en wijnflessen, bijenwas, exclusieve parfums en veel passie. Elke fles is anders, dus elke WOO kaars is uniek. De kleur van de bijenwas hangt af van welke bloemen de bijen hebben bezocht en daardoor loopt de kleur van de was uiteen van wit tot bruin. De bijenwas zorgt voor een veel langere brand duur en walmt niet. De geuren zijn subtiel, zonder te overheersen. Naast de bestaande geuren Radiance, Tranquilty en Treasure heeft WOO een nieuwe geur ontwikkeld, Vodka Lime. Deze kaars combineert de frisse geur van eucalyptus en limoen en creëert daarmee een vitaliserend effect. Daarbij is de geur muggenwerend, ideaal dus voor de warme lente- en zomeravonden die er (hopelijk) straks weer aankomen. Mocht je nu liever toch een gewone kaars willen, er zijn ook WOO Bottle Candles zonder toegevoegd parfum. Een medium kaars brandt tot 50 uur en een grote tot wel 100 uur. Ook komt er binnenkort een mini uitvoering, de WOO Bottle Candle Mini, die tot 25 uur brandt. Hiervoor zullen ook navullingen beschikbaar komen, zodat je nog langer plezier zult hebben van deze gerecyclede ‘candle bottle’.

De prijzen van de kaarsen liggen tussen 12,95 en 39,95 euro en je vindt ze in verschillende lifestyle en mode winkels. Op www.welcome2woo.com vind je meer informatie en kun je de kaarsen ook online bestellen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Stress Detox Week + Stop Kindermisbruik = Goed begin van 2013!
Kom in Kerstsfeer met de geurkaarsen van Rituals
Wooninspiratie en styling tips van Riviera Maison
Woontip: Dutch Design Chair, betaalbaar stukje design voor je huis!

Tags: , , , ,