win granada kpn

KPN en Antena 3 hebben een prachtige prijs voor de reislustigen onder ons! Je kunt namelijk een geweldig weekend voor twee personen naar Granada winnen. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder!

Granada, Spanje: zon, terrasjes, architectuur, monumenten: klinkt goed? Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ons vriendje, onze best friend of moeders mee te nemen naar Granada. De regen in ons koude kikkerlandje zijn we zo langzamerhand wel zat, dus een korte zonvakantie tussen de bedrijven door, kan geen kwaad! Met een stedentrip naar Zuid-Spanje kun je alle kanten op: een dagje strand, alle prachtige monumenten bewonderen en héél goed shoppen (onder andere in Málaga).

Onze ogen begonnen dus te glinsteren bij het zien van deze fantastische winactie op de website van KPN, waarbij je een weekendje voor 2 personen naar Granada kunt winnen. De prijs is inclusief retourvluchten, hotelovernachting en ontbijt. We love it!

Over de actie

De actie wordt mogelijk gemaakt door KPN en Antena 3: die laatste is een van de populairste televisiezenders van Spanje. De programmering bestaat uit Spaanse en internationale dramaseries, sitcoms, reality, spelprogramma’s, sportprogramma’s en nieuws. Antena 3 vind je op kanaal 73 bij KPN. Kun je vast een beetje Spaans oefenen voordat je een weekendje naar Granada gaat. ;)

Winnen? 

Deze prijs kun je winnen door onderstaande vraag op de website kpn.com/win te beantwoorden. Als je goed hebt opgelet, heb je het antwoord al kunnen lezen in dit artikel. ;) Let wel op: je kunt meedoen tot 1 mei, dus mis het niet! Misschien ben jij dan wel de gelukkige winnaar.

winactie granada

 Over Granada

Granada is een stad en gemeente in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje, en is de hoofdstad van de provincie Granada. De stad heeft 236.982 inwoners.

Wil je graag van tevoren weten wat je allemaal kunt doen in deze prachtige stad, zodat jij goed voorbereid op stedentrip gaat? Wij zochten het voor je uit:

#1 Het Alhambra, is een van de beroemdste monumenten van Spanje.  Dit paleis staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dus het dit is zeker een bezoekje waard! Het is een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als de katholieke cultuur. Het complex bestaat uit diverse paleizen, torens, zalen en patio’s. Buiten het Alhambra is het eveneens een erg goed plan om een wandeling te maken door de prachtige natuur.

granada win

granada win 2

#2 Costa Tropical. Granada ligt niet aan zee, maar dit is vrij makkelijk te bereiken met een trein of auto. Het dichtsbijzijnde strand is de Costa Tropical, die ten oosten ligt van de beroemde Costa del Sol en de provincie Málaga. Het is een prachtige kust aan de Middellandse Zee met geweldige stranden en prachtige bergen die de warmte vasthouden.

granada win 3

#3 El Albaicín is de oudste Arabische wijk in Granada. De wijk bevindt zich tegenover het Alhambra, dus dat kun je perfect met elkaar combineren! El Albaicín heeft prachtige bezienswaardigheden en monumenten. De Moorse overheersing is duidelijk terug te zien in deze wijk: de smalle straatjes, pleintjes en witgekalkte muren zijn zeer typisch voor deze stijl. Voorbeelden van monumenten die je in deze wijk kunt bezichtigen zijn Dar al-Horra, El Bañuelo en de Iglesia de San Nicolas.

granada win 4

Tags: , , , , , , ,