wijnproeven winactieMixitup heeft weer het internet voor je afgespeurd naar de leukste winacties en we hebben weer een klapper gevonden! Houd je van lekker eten, een wijntje en Italië? Lees dan snel verder, want dit is de winactie van je dromen!

Jamie Magazine (van Jamie Oliver) beloont haar lezers met een fantastische winactie. We wisten allemaal dat Jamie’s Italian in Rotterdam heel lekker eten serveert, maar wist je ook dat er heeeerlijke wijnen worden geschonken?

Goed, die wijnen moeten natuurlijk getest worden (och, wat een lastige baan heeft die Jamie). Eens in de zoveel tijd worden ze daarom op locatie geproefd en gekeurd. En daar kan jij bij zijn!

Van 15 t/m 17 september organiseert het restaurant een reis naar wijnboerderij Pronil in Veneto, inclusief vlucht, hotel, eten en drinken (lees: wijn), een rondleiding, een proeverij en het bijwonen van het oogstfeest. Speciaal voor Jamie magazine-lezers zijn er twee plekken gereserveerd! AWESOME!

Wil jij mee op reis naar Veneto, Italië en daar de allerlekkerste wijnen proeven? Geef dan antwoord op onderstaande vraag, via de website van Jamie magazine, en misschien ben jij de gelukkige winnaar!

wijnproeven winactie 2

De actie loopt af op 2 juli, dus wees er op tijd bij!

Veneto, Italië

Om je een beetje een indruk te geven wat je precies staat te wachten, hebben wij wat informatie opgezocht over de bestemming van de reis: Veneto.

Veneto is een regio in het noorden van Italië. De hoofdstad van Veneto is Venetië, waardoor er nu waarschijnlijk een belletje bij je gaat rinkelen. De uitgestrekte wijngaarden van Veneto liggen tussen de Venetiaanse Alpen, de Povlakte en het Gardameer. En dat ziet er ongeveer als volgt uit:

veneto wijn veneto wijn2

Naast het klimaat is de grond rond het Gardemeer erg geschikt voor de productie van wijn. De grond bestaat uit morenen en grind gemengd met zand en klei. Meer oostwaarts staan de wijnstokken in kalkrijke klei, kalksteen en grind gemengd met leem.

Het maakt niet uit of je van rode of witte wijn houdt: het wordt hier allebei gemaakt. Het wijngebied produceert zelfs ongeveer evenveel witte als rode wijnen. Over het algemeen worden er vrij lichte droge witte wijnen gemaakt en sappige, zeer fruitige rode wijnen.

Maar naast de wijnen, heeft het gebied uiteraard nog veel meer te bieden. Je kunt er niet alleen genieten van het oogverblindende uitzicht, maar ook de oude architectuur. De vroegere aanwezigheid van de Romeinen kan je nog voelen in zowel de huizen en gebouwen als in de aanwezige fresco’s en kunstwerken.

Tags: , , , , , , , , , , ,