Goed nieuws voor shoe lovers en bag addicts: Jimmy Choo gaat voor H&M een schoenen en tassenlijn ontwerpen! Dit najaar zal het Britse luxury accessoiremerk zijn internationale glamour via de betaalbare H&M verspreiden. Oh, wat zullen we er deze winter goed bijlopen!

Het is voor het eerst dat H&M met een accessoiremerk samenwerkt en om dit feit te vieren, zal Jimmy Choo voor het eerst in zijn historie speciaal voor H&M en ter completering van de accessoirecollectie een kledinglijn voor dames ontwerpen! Goed bijkomend nieuws is, dat deze samenwerking ook een herencollectie met schoenen, tassen en accessoires omvat. Zo kun je deze herfst ook je man of vriend afstemmen op jouw outfit!

‘We voelen ons bevoorrecht om nu tot de groep van grote designers te horen die met H&M samengewerkt hebben. Dit biedt ons de kans om een collectie te ontwerpen voor modebewuste vrouwen en daarnaast ook nog eens een aantal fantastische ontwerpen voor heren te brengen. Jimmy Choo zal bij H&M een sophisticated, fashion forward en glamourous collectie presenteren die bereikbaar is voor een breder publiek. De perfecte partyitems voor een avond uit!’, aldus Tamara Mellon, oprichter en president-directeur van Jimmy Choo.

Ook H&M is blij met de samenwerking. Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M zegt erover: ‘We vinden Jimmy Choo’s schoenen en tassen fantastisch. Ze zijn glamourous en sexy en geven direct stijl aan de meest eenvoudige outfit. Ik ben erg blij met de manier waarop de kleding eigenlijk als accessoire bij de schoenen en tassen is ontwerpen en niet andersom. Deze samenwerking is extra spannend voor ons omdat dit onze eerste designer schoenencollectie is. Het is geweldig dat we klanten hiermee kwalitatief hoogwaardige schoenen en tassen van een top-end designer kunnen bieden’.

Vanaf 14 november zal de collectie in ongeveer 200 geselecteerde H&M winkels wereldwijd te verkrijgen zijn. www.hm.com

Foto boven: voorproefje van de collectie – fotograaf: Magnus Magnusson

Lees ook:
H&M en Celebrities bundelen krachten voor Fashion Against Aids
Boekentip: The Towering World of Jimmy Choo