paris-fashion-week-instagram

Het was weer een heus spektakel, maar het einde is nu daar: de internationale modeweken zijn gisteren afgerond. Na New York, Londen en Milaan is Parijs traditiegetrouw de hekkensluiter. Zie hier een overzicht van de hoogtepunten.

Het meest opvallende was natuurlijk dat Kim Kardashian tijdens de Fashion Week in haar hotel is overvallen, maar gelukkig zijn er in de afgelopen week nog veel meer – en veel leukere- dingen gebeurd. En waar kun je die dingen beter bekijken dan op Instagram? Wij hebben de mooiste kiekjes voor je opgezocht en op een rij gezet.

De meest inspirerende weken op het gebied van fashion zijn geweest. Collecties van onder andere Chanel, Valentino, Balmain, Dior en Saint Laurent schitterden weer op de catwalk van Parijs.

…En het was een waar genot om naar te kijken. De meest geweldige trends kwamen voorbij en werden gedragen door de grootste it-modellen van dit moment, waaronder Gigi Hadid, Kendall Jenner en onze eigen Doutzen.

Doutzen liep voor de Isabel Marant-show in deze prachtige creatie. De designer van Isabel Marant stuurde de modellen de rode loper op in korsetten, om zo een beetje glamour toe te voegen aan de meestal coole creaties.

Gigi Hadid kreeg in veel shows een grote rol. Zo opende ze de show van Isabel Marant en eindigde de show van Balmain. Niet zo gek, want Gigi is nog steeds dé it-girl van het jaar (en vorig jaar, en het jaar daarvoor). Ze mocht zelfs icoon Lauren Hutton (model en actrice) de catwalk op begeleiden. ‘A moment I will never forget”, zegt Gigi.

I wanted the message to be love. I wanted it to be soulful, sometimes you have to spell it out… x Stella

Een video die is geplaatst door Stella McCartney (@stellamccartney) op

Op de maandag van de Fashion Week werd het publiek meteen wakker geschud door de show van Stella McCartney, waarbij de modellen dansend het podium op werden gestuurd. Het ziet er vrij apart uit, maar Stella McCartney heeft gelijk duidelijk gemaakt waar haar merk voor staat: duurzaamheid en plezier. Duidelijk mag zijn dat de toon die dag meteen was gezet.

Watch the #BALMAINSS17 women’s runway show at BALMAIN.COM (link in bio)

Een video die is geplaatst door BALMAIN (@balmain) op

Terwijl buiten de paparazzi de ingang van Kim Kardashian’s hotelkamer omsingelde, vond er binnen bij Balmain een fantastische show plaats. In tegenstelling tot andere collecties van dit merk, kregen de modellen dit keer beweegruimte in de jurken van Balmain (normaal gesproken is alles vrij strak). De wedges die de modellen aan hebben gaan we volgend seizoen gegarandeerd zien bij alle celebs, noteer dat.

Tags: , , , , , , , , , , ,