that-coat-zara

Nog nooit was een jas zó populair in Londen. Oké, een leren bikerjack wordt misschien erg vaak gedragen, maar daar kijken we niet meer van op. Deze specifieke blauw-witte jas van de Spaanse modeketen Zara daarentegen, die valt wel op in het straatbeeld. Niet alleen door het vrolijke, opvallende patroontje, maar vooral doordat het kledingstuk ineens overal opduikt. De jas heeft het zelfs geschopt tot een eigen Instagram-account. 

Op het eerste gezicht lijkt de jas misschien niet zo bijzonder. Het is ‘maar’ een jas van de Zara van rond de 80 euro. No big deal. Maar: blijkbaar valt het kledingstuk ontzettend in de smaak bij de vrouwen in Londen. De oplettende tiener Alice Frances spotte de jas overal en bij iedereen: van een tiener van 16 tot aan een dame van 60.

Samen met haar zus Emily besloot Alice een Instagram-account te wijden aan het fenomeen. You know you’ve seen it please send your pics if you’d like to be featured where it all started, omschrijft ze.  Op de pagina, die de naam ‘That Coat‘ kreeg, duiken regelmatig foto’s op van dames die de jas dragen. Inmiddels heeft het al meer dan 3000 volgers.

We zijn benieuwd hoe lang deze hype zich aanhoudt, want inmiddels is de jas uitverkocht in de Zara-winkel. De jas is trouwens niet in Nederland te verkrijgen, maar als je het design écht mooi vindt, dan zijn er genoeg soortgelijke jassen. Een kwestie van goed om je heen kijken. ;)

pixel-vest-sevenbienquiltet-blazer-sevenbien

Tags: , , , , , , ,