reiziger-wereld-henrik

Het lijkt zo onmogelijk, zo ontastbaar: alle landen van de wereld bezoeken. Een wereldreis maken is een ieders droom, maar daarvoor moet je vaak erg diep in de buidel tasten. Reiziger Henrik Jeppesen heeft het tegendeel bewezen. Hij reisde – letterlijk – de hele wereld over op een goedkope en effectieve manier. Jaloersmakend, maar ook erg inspirerend!

Van reizen je beroep maken? Het kan! De Deen Henrik (28 jaar) noemt zichzelf een ‘full-time traveller’, en heeft de hele wereld over gereisd. Tien jaar en 850 vluchten van meer dan 200 verschillende vliegtuigmaatschappijen verder kan hij nu alle 193 landen op deze aardbol van zijn bucketlist afstrepen. Nu zul je misschien denken dat Henrik een miljonair is, maar dat is niet zo. Hij onderscheidt zich van andere reizigers door zijn spaarzame en effectieve manier van reizen.

Henrik verklapt in een interview met CNN dat hij in totaal zo’n 80.000 dollar heeft uitgegeven aan zijn reis van 3.000 dagen. Dat komt neer op ongeveer 25 dollar per dag. “Sommige dagen gaf ik helemaal niets uit, terwijl ik andere dagen 100 dollar kwijt was aan een visum”, aldus Henrik tegen CNN.

Dus hoe reisde hij nou met zo’n klein budget? Op zijn blog vertelt hij dat hij erg alert was op promoties van vliegtuigmaatschappijen. “Soms vloog ik voor minder dan vijf dollar met Ryanair of Air Asia” zegt Henrik. Ook probeerde hij zo veel mogelijk bij locals te slapen in plaats van in de dure hotel en nam hij bijna geen baggage mee. Enkel zijn telefoon en oplader, creditcard, schoon ondergoed, oordopjes en paspoort.

Travel Tips van Hendrik

Klinkt dit verhaal jou als muziek in de oren en wil jij ook de wereld over reizen? Wij speurden het blog van Henrik af en zetten de meest handige tips voor je op een rij!

– Neem contact op met vliegtuigmaatschappijen. Soms kun je namelijk gratis vluchten regelen, in ruil voor een reclamestuk op je social media of blog. Henrik regelde meer dan 100 vliegtuigmaatschappijen die hem wilden steunen in zijn doel ieder land in de wereld te bezoeken. Hij zegt dat voornamelijk de kleinere vliegtuigmaatschappijen akkoord gingen.

– Eet liever niet in restaurants, maar bezoek supermarkten en stel de goedkoopste maaltijd die je kunt vinden samen.

– Volg veel travel bloggers en zoek Twitteraccounts waarop reisdeals worden aangeboden. Op die manier mis je niets van de fantastische deals.

– Neem geen taxi, maar hitchhike! In niet alle landen is het even makkelijk om te liften, maar als je een beetje doorzet, bespaar je er ontzettend veel geld mee. Gebruik de site Hitchwiki.org als gids.

– Meld je aan voor de nieuwsbrieven van Ryanair, Easyjet, Air Asia, Tiger Airways, Spirit Air, Wizz Air, Norwegian, Wow Air en Fastjet, en scoor zo veel mogelijk aanbiedingen. Soms kun je al vliegen voor minder dan een tientje!

Tags: , , , , , , , ,