pony-bij-gezicht

Ben jij toe aan een nieuw kapsel en durf jij de schaar wel in je lokken te zetten? Dan is een stoere pony misschien wel wat voor jou! Wel zo handig om, voordat je je waagt aan deze trend, te bepalen welke pony bij jouw gezichtsvorm past natuurlijk. Mixitup schiet te hulp. 

De herfst is begonnen en de zomer hebben we – met pijn in ons hart – vaarwel gezegd. Bye bye natural beach waves, hello statisch haar. Gelukkig heeft het najaar ook zo z’n charmes. Dit is namelijk je kans om de nieuwe haartrends te spotten en een nieuw kapsel uit te zoeken. Onze favoriete haartrend van dit najaar? De pony! Een gewaagde stap, maar het kan je gezicht prachtig laten uitkomen en je look een heel andere context geven. Daarbij is de bang here to stay. Vorig zomerseizoen zagen we de pony al op de catwalk en we zijn nog lang niet op haar uitgekeken!

Maar voordat je voor de gewaagde pony gaat, is het handig om te weten welke bij jouw gezicht past. Lees het hier.

Ovaal gezicht

Heb jij een prachtig, ovaal gezicht met hoge jukbeenderen en een smalle kin? Dan kun jij heel veel pony’s hebben! Schuin, recht, kort, lang: je zou eigenlijk alles eens moeten uitproberen. Als je dan toch niet kunt kiezen, is het erg leuk om voor een pony te gaan die iets korter is tussen de wenkbrauwen en wimpers en aan de zijkant iets langer.

Rond gezicht

Is jouw gezicht even lang als breed en heeft het weinig tot geen hoeken? Dan heb je een rond gezicht en moet je goed uitkijken met welke pony je kiest. Een pony kan je gezicht namelijk voller laten lijken, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies daarom liever voor een schuine pony, of laat je adviseren door een professionele kapper. Goed knippen is bij jou erg belangrijk!

Vierkant gezicht

Heb je een vierkant gezicht, of wel een kaaklijn die ongeveer even breed is als je voorhoofd? Dan is het belangrijk dat jouw pony niet te zwaar ‘oogt’. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je gezicht gaat overheersen. Je kunt beter kiezen voor een pony die iets onder je wenkbrauwen valt en langs de zijkant van je gezicht iets zwaarder is.

Hartvormig gezicht

Heb je een breed voorhoofd en smalle mond en kin, dan heb je een zogenaamd hartvormig gezicht. Zwaar af te raden is een dikke pony. De focus komt dan erg te liggen op je voorhoofd. Wil je niet. Ga liever voor speelse plukjes die niet lager dan je ogen vallen. Draag de plukje een beetje naar de zijkant, zodat je ogen mooi naar voren komen.

Tags: , , , , , , ,