make-up

Het internet barst van de make-up tips die jij hoogstwaarschijnlijk een ware make-up expert hebben gemaakt. Helaas zitten er ook tips bij die helemaal niet handig zijn en die je vooral heel snel moet vergeten. Lees deze goed, en onthoud: zo moet het NIET!

Met make-up wil je er natuurlijk beter uitzien, in plaats van slechter. Maar neem van ons aan: met deze tips ga je er enkel slechter (en/of ouder) uitzien. Gelukkig hebben wij ze voor je op een rij gezet, zodat je er nooit meer intrapt!

#1 Concealer in stippen aanbrengen

Waarschijnlijk gebruik jij concealer om de onderkant van je ogen op te lichten en je donkere kringen te verbergen. Veel vrouwen brengen deze concealer helaas fout aan. Je moet namelijk geen lijntje tekenen van stipjes onder je ogen en die vervolgens blenden. Beter is om een driehoek aan te brengen onder je ogen.

#2 Blusher

Breng jij je blush altijd aan op de rondingen van je wangen? Dan kun je hier een stuk meer uithalen! Probeer de blush maar eens door te trekken naar je jukbeenderen. Blend goed uit en ta-daa: een prachtige, glowy blush!

#3 Foundation

Je foundation moet flawless zijn om een succesvolle make-uplook te creëren: it’s the key to succes! Dat betekent wel dat je het met veel zorgvuldigheid moet aanbrengen. De grootste fout die je kunt maken is om de boel dicht te plamuren. De aandacht wordt dan juist getrokken naar de (slechte) conditie van de huid, waardoor het extra opvalt. Gebruik liever een klein beetje foundation, en werk roodheid en bultjes weg met concealer.

#4 Mascara

Wat moeten we zonder mascara? Het is een letterlijke eye-opener en zit waarschijnlijk hartstikke vastgeroest in jouw beautyroutine. Maar wist je dat als je het aanbrengen op een verkeerde manier doet, dit heel anders  kan uitpakken? Smeer bijvoorbeeld nooit meer dan 2 laagjes op je wimpers. Meer lagen zorgen er namelijk voor dat je wimpers gaan hangen en klonteren. Wil je niet.

#5 Oogpotlood

Wil je de illusie wekken van grotere ogen door middel van oogpotlood? Dat kan, maar veel beauties doen het helaas fout. Laat je niet wijsmaken dat je ogen groter lijken wanneer je oogpotlood aanbrengt op je waterlijn. Dat is dus niet waar! Je kunt beter gaan voor een wit oogpotlood, of oogschaduw! Dat zal je ogen een stuk groter doen lijken.

 

Tags: , , , ,