citytrip herfst

De herfst is de perfecte tijd om citytrips te plannen! In de zomer zijn steden vaak te warm en druk, in het najaar daarentegen is het rustiger en zijn de temperaturen heerlijk aangenaam. Wij hebben een top 5 steden voor je samengesteld waar je deze herfst echt naartoe wilt.

De zomervakantie is afgelopen en velen van jullie moeten weer naar school of aan het werk. Hoewel een zonvakantie misschien niet meer op jouw planning staat, is er genoeg reden om weg te dromen bij deze prachtige steden. In de maanden september en oktober is het niet alleen veel goedkoper om ze te bezoeken, maar is het er ook een stuk minder druk en kan je er heerlijk vertoeven zonder dat er op elke hoek van de straat een horde toeristen staat.

Tip: Kan je de herfstvakantie vermijden? Doe dat dan! Vliegtickets zijn dan een stuk goedkoper en het zal het lekker rustig zijn op de bestemming.

#1 Marrakech, Marokko

Oktober is de beste maand om Marokko te bezoeken. Het is er niet meer ontiegelijk heet (in juli kan de temperatuur oplopen tot zo’n 36 graden), maar je kunt er alsnog perfect nazomeren. In het najaar liggen te temperaturen namelijk rond de 25 graden.

Als je van zalige spa’s, wonderschone architectuur, duizend-en-één-nacht en goedkoop shoppen houdt, dan zit je in Marrakech helemaal goed! Je kijkt je ogen uit in deze prachtige stad en het lijkt alsof je regelrecht in een sprookjesboek bent terechtgekomen. Nog een groot voordeel is dat het hartstikke betaalbaar is!

#2 Praag, Tsjechië

Praag kent in het hoogseizoen hordes toeristen. Niet gek, want het wordt als één van de mooiste steden van Europa beschouwd. Wil je de drukte en de hitte vermijden, dan kun je Praag beter in het najaar bezoeken. Het historisch centrum van Praag staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een echte must dus om alle ins en outs van dit centrum te bezichtigen! En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige terrasjes, schattige boetiekjes en mindblowing architectuur. De Gouden Stad (bijnaam van Praag) is perfect voor een city trip en om eerlijk te zijn zou iedereen hier eens naartoe moeten!

#3 Rome, Italië

De herfst brengt het beste in de Italiaanse hoofdstad naar boven. Het goudkleurige licht dat over de historische architectuur valt, geeft de stad een magische sfeer. De romantiek spat ervan af, wat deze stad in het najaar perfect maakt voor een citytrip met je lief.

Daarbij heeft Rome in de herfst verschillende evenementen die je kunt bezoeken, zoals het RomaEuropa Festival met muziek en dansgezelschappen van over de hele wereld en het Rome Film Festival, waar tientallen premières worden georganiseerd die gehost worden door bekende acteurs. Ben je een liefhebber van musea? Dan zou je echt naar de La Notte dei Musei (de museumnacht) moeten gaan! Bijna honderd musea openen hun deuren en zijn helemaal gratis te bezoeken!

#4 Boedapest, Hongarije

In de herfst behoort Boedapest weer tot de Hongaren zelf en zijn de grote hordes toeristen verdwenen. Vooral wanneer je ervan houdt je onder te dompelen in een andere cultuur, zonder dat je maar achter de toeristische hotspots aanloopt, dan is Boedapest geweldig om te bezoeken in het najaar. Geniet van een biertje in één van de vele biertuinen of ga naar een culinair festival (de Hongaren zijn enorm trots op hun eten en drank).

#5 Brugge

Lekker dicht bij huis, maar óh zo romantisch en uniek: Brugge! Koop een treinkaartje naar deze prachtige stad en geniet van de herfstige sferen in de oude straatjes, langs serene grachten en middeleeuwse muren. Vergeet niet een warme chocomelk te drinken in een Belgisch cafeetje! Of een Belgisch biertje natuurlijk. ;)

Tags: , , , , , , , ,