ijs recepten

Het is eindelijk mooi weer en daar hoort natuurlijk een ijsje bij! Wist je dat je ook heel goed zelf ijs kunt maken? En nee, daar heb je niet altijd een ijsmachine voor nodig. Wij speurden het internet af naar de lekkerste recepten!

Weertje hè? Lig jij al in de tuin met je bikini of ga je een dagje naar het strand? Wij hebben in ieder geval volop de summer vibes te pakken! En wat is er nou fijner om met dit warme weer ongegeneerd (en met een heel goed excuus) bakken met ijs te eten? IJs is altijd een goed idee!

Goed, nu kan je natuurlijk naar de winkel rennen voor een bak Ben & Jerry’s, maar dat verveelt ook een keer. Wij zochten een paar unieke ijsrecepten voor je op die je gemakkelijk zelf kunt maken. Erg lekker en een stuk gezonder!

#1 Yoghurtijs zonder ijsmachine

We beginnen met een eerlijk, basic receptje voor vanille yoghurtijs. Voeg er zelf fruit, nootjes en/of chocola aan toe en maak je favoriete ijs!

Benodigdheden:
– 2 dl volle yoghurt
- 80 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom

How to?
Klop de suiker en vanillesuiker door de yoghurt totdat het helemaal is opgelost. Klop vervolgens de slagroom tot vla en schep alles voorzichtig door elkaar. Zet het in de diepvries en klopt het ieder half uur even door met een vork om ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit totdat het goedje helemaal ijs is geworden.

#2 Banaan frambozen ijs

ijs recepten 1

Dit recept kwamen we tegen op het blog van Marleen Visser, die zelf een ijsjesboek heeft uitgebracht vol met unieke recepten. Het is zó makkelijk en zó snel dat we het niet konden laten om dit receptje uit te lichten.

Benodigdheden:
– 3 bananen
– 50 gram frambozen

How to?
Snijd de bananen in kleine stukken en was de frambozen. Vries het fruit in, houd hiervoor ongeveer 4/5 uur aan. Haal daarna de bananen uit de vriezer en pureer het met een keukenmachine. Doe het bananenmengsel weer in een vriesbak. Pureer vervolgens de frambozen en meng het mengsel voorzichtig door de banaan. Vries het geheel een uurtje in en klaar is je gezonde en simpele ijs!

 

Tags: , , , ,