De brillenmode trends beloven een kleurrijke zomer. Watertinten, van helderblauw tot nachtblauw zeegroen en zwart en daarnaast aarde en zandtinten tot aan klei, leem en rode aarde. En ook met wit en roze zit je goed deze zomer. Verder zien we qua monturen naast de comeback van de ronde retro bril – waar we al eerder over schreven – nog een retro montuurtje opduiken, namelijk de jaren ’20 vlinderbril. We zetten samen met Specsavers de belangrijkste brillenmode trends voor je op een rijtje.

Go Retro met de Vlinderbril
De Vlinderbril is veelvuldig gesignaleerd op de catwalk en net als Lady Gaga is ook Scarlett Johansson een grote fan van dit vintage brilmodelletje. Spijkers en Spijkers ontwierp voor Specsavers talloze monturen die een ode brengen aan de jaren ’20 vlinderbril.

Got the blues
Met de nieuwe tint blauw als trendkleur loop je deze zomer in ieder geval geen blauwtje. Blauw mag deze zomer in alle schakeringen aanwezig zijn: van turkoois tot nachtblauw, van zeegroen tot kobalt.
Trendsetters als Paris Hilton, Sienna Miller, Lily Allen en Kelly Osbourne zijn al gespot met een blauwe bril op hun hippe neus.

Steamy Hot Red
Hollywood A-listers laten zich liefst elk seizoen met een andere kleur bril zien. En dit seizoen zal er naast het koele blauw een grote rol weggelegd zijn voor steamy hot red. Het gonst al maanden rond in modeland, rood wordt DE nieuwe accentkleur voor dit zomerseizoen. Angelina Jolie, Paris Hilton en daar is ze weer: Sienna Miller, zien er allemaal fab uit met een rode bril en ook in modeproducties is red hot helemaal van nu!

Pink & White
Draag ‘m nu, voor hij mainstream wordt: de witte of roze bril. Naast de knallende rode en blauwe monturen zouden wit en roze ook wel eens voor een smashing summer kunnen zorgen en daarmee is het kleurrijke zomerpalet in elk geval compleet.
Lily Allen ziet de wereld graag door een suikerzoete roze bril, terwijl Christina Aguilera, Justin Bieber en Drew Barrymore er superstylish uitzien met hun witte monturen.

Specsavers heeft talloze modellen in alle nieuwe trendkleuren beschikbaar, dus of je nu toe bent aan een nieuwe zonnebril, of op zoek bent naar een nieuw hip montuur voor je glazen op sterkte, check www.specsavers.nl voor een winkel bij jou in de buurt.

*afbeeldingen boven via Specsavers

Lees ook:
Modetrend Lente & Zomer 2011: comeback van de ronde retro zonnebril
Modetrend Accessoires Lente & Zomer 2011: Kleurrijke mini handbags
Celebs love Marc Ecko Watches – Marc Ecko & Friends
Celeb Fashion Must-have: Ana Araujo loves her Miezko booties
Mode Must-have: Limited Edition ‘DEA’ zonnebrillen van Roberto Cavalli
New Look Modetrends Lente & Zomer 2011
River Island Modetrends Lente 2011: Shop inspiratie
Online Shopping Tip: Lente modetrends van Esprit & EDC bij Sans-online!
Modetrends Lente Zomer 2011: H&M SS11 video lookbooks
Lifestyle, Beauty & Fashiontrends 2011