Chicks Love Food

Kennen jullie de blog Chicks Love Food al?
Deze blog bevat leuke recepten, tips & inspiratie op het gebied van koken, eten & hotspots.
De blog heeft verschillende recepten voor diner en lunch, maar ook ‘healthy baksels’ en gezonde salades en soepen. De blog is zeer overzichtelijk en je wordt er hongerig van!

Zelf hebben ze een leuk verhaal achter deze blog, ze zeggen hierover op hun site:
‘Toen Nina aan haar zoveelste bruine pistolet met hummus zat, kreeg ze ineens een idee. Een blog over eten. Met restaurants, recensies en andere leuke foodstuff. En met wie kon ze dit project beter beginnen dan diehard foodie Elise? Elise, die zelfs van haar lunch het liefst een drie-gangen maaltijd maakt. Die urenlang op internet kan surfen op zoek naar restaurantwebsites met online menukaarten. Elise die net zoals Nina, intens gelukkig kan worden van een goedgelukte curry, en meteen na een trip naar New York vraagt wat je hebt gegeten (en okay, wel heel snel daarna ook wat je hebt geshopt).” Elise zei volmondig: “I do!”

Al snel waren ze het erover eens: op hun blog komen makkelijke recepten met leuke, persoonlijke foto’s, en hun gerechten bevatten weinig kunstmatige ingrediënten. Wat de meiden erg belangrijk vinden: zijn de recensies, deze schrijven ze zelf.
Het gaat zo hard dat ze zelfs twee werknemers in dienst hebben en een eigen boek hebben uitgebracht.

Wat maak jij vanavond? Misschien is het volgende recept wat voor jou?

Pasta met Aubergine (bereidingstijd 30 minuten)

Pasta met Aubergine

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar ‘easy does it!’ Dit pastagrecht is super simpel te maken en bevat maar vijf ingrediënten. Als je dus wat ingrediënten wilt opmaken, dan is dit een makkelijk gerecht!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 125 gram van je favo pasta (je kunt volkoren kiezen (healthy variant) of gekleurde)
– 1 aubergine
– 5 tomaatjes (neem bijvoorbeeld de kleine ‘meeneem’ tomaatjes)
– 3 eetlepels tomatensaus
– een half potje witte kaasblokjes (feta mag ook) op kruidenolie

En zo maak je het gerecht:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de aubergine in plakjes en die in kwartjes (plakjes van een halve centimeter die je in vieren snijdt) en de tomaat in partjes.
– Leg de aubergine en tomaat op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
– Schuif de oven in voor twintig minuten.
– Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Zodra de pasta klaar is roer je er de kaasblokjes met een eetlepel van de olie, de 3 eetlepels tomatensaus en de geroosterde groenten door. Maak af met flink wat peper, een beetje zout en eventueel nog wat olie uit het kaaspotje.

Loopt het water je al in de mond en ben je nieuwsgierig geworden naar hun blog? Die vind je hier.

(Beelden: Chicks Love Food)

Tags: , , , , , , , , , ,