city guide hotspots template praag

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Omdat we richting de zomervakantie gaan, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar het buitenland.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trapten de buitenlandspecial af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Na Londen schreven we over Valencia, het pareltje van Spanje met de allerbeste paella in Europa. Van Spanje trekken we door naar de hoofdstad van Tsjechië: Praag.

Praag wordt als één van de mooiste steden van Europa beschouwd. Niet zo gek, want het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige terrasjes, schattige boetiekjes en mindblowing architectuur. De Gouden Stad (bijnaam van Praag) is perfect voor een city trip en om eerlijk te zijn zou iedereen hier eens naartoe moeten! Wij zochten een paar hotspots op in deze geweldige stad, voor de city trip van je leven.

#1 Karlovy Lázně
Adres: 
Smetanovo nábř. 198/1, 110 00 Praha 1, Tsjechië

hotspots praag 2

 

Een citytrip is natuurlijk niet compleet zonder een nachtje doorhalen in de beste club van de stad. En met dat laatste zit je wel goed bij Karlovy Lázně. Met maar liefst 5 verdiepingen is deze discotheek de grootste van Centraal Europa. Als je het nachtleven van Praag wilt proeven, dan is dit de place to be. Op de begane grond swing je mee op de muziek van plaatselijke bandjes en waag je je aan de Oxygen Bar, terwijl je een verdieping hoger hard gaat op dance muziek. Op de derde ‘Oldies’-verdieping swing je als in Saturday Night Fever en de vierde verdieping is voor alle Hip Hop en R&B-lovers. Moe geworden? Nog één trap omhoog en je vindt een chill lounge.

#2 Gouden Straatje
Adres: Zlatá ulička, 110 00 Praha 1 – Hradčany, Tsjechië

hotspots praag 1

Het Gouden Straatje is een eeuwenoud, smal straatje waar je echt even door moet slenteren als je in Praag bent. Naast dat je hier de perfecte souvenir kunt scoren, is het aanzicht van de super schattige huisjes echt geweldig. Tip: je kunt het beste ‘s avonds gaan, omdat de avondverlichting van de huisjes extra sfeer geven.

#3 Lokàl
AdresDlouhá 33, 110 00 Prague 1

hotspots praag 3

Praag is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je op zoek gaat naar culinaire hotspots, maar ook deze stad kent een paar culinaire pareltjes. Ga bijvoorbeeld een hapje eten bij Lokàl: een restaurant waar ze klassiek Tsjechische gerechten serveren. Tsjechisch eten is misschien niet zo bekend voor ons Hollanders, maar zie er de uitdaging van in! Enne, ze hebben er ook geweldige speciaalbiertjes (in pint glazen) . Da’s mooi meegenomen, dachten wij.

Houd onze ‘City Guide-rubriek’ in de gaten, want volgende week maken we weer een tripje in een andere stad en laten we jou de gaafste hotspots zien. :)

Tags: , , , , , , , , , ,