shoppen tips

Vind jij het lastig om de juiste summer musthaves te vinden en/of kom je vaak met dezelfde items thuis? Kan jij wel een shopstrategie gebruiken zodat jij je garderobe een trendy upgrade kan geven? Geen paniek, Mixitup helpt je op weg met deze handige tips.

We moeten toegeven: het kan soms best lastig zijn om er elk seizoen on-trend bij te lopen. Fashion gaat als een sneltrein voorbij, en voordat je het weet is dat blouseje dat je vorige week hebt gekocht alweer uit de mode. Als je even geen inspiratie hebt, kan shoppen dus best een lastige opgave zijn. Grijp jij vaak naar zwarte basics en simpele jeans? Is jouw garderobe een beetje eentonig geworden? Lees dan snel verder, want deze tips kunnen je leven veranderen!

#1 Focus op wat mist

Voordat je door de bomen het bos niet meer kunt zien tijdens het shoppen, is het slim om te bedenken waar je naar op zoek bent. Wat mist er precies in je kledingkast? Een zomerjurkje of een colbertje? Probeer te focussen op die items en laat de items die je al in je kast hebt hangen aan je voorbij gaan. Heb je jouw musthaves gevonden? Ga dan op basis van die nieuwe aanwinsten verder combineren. Bedenk wat er op dat nieuwe zomerjurkje past en ga dat tijdens het shoppen zoeken.

#2 Heb ik dit echt nodig?

Het klinkt misschien als een cliché, maar het werkt wel: stel jezelf altijd de vraag: ‘Heb ik dit echt nodig?’. Het is natuurlijk zonde om iets te kopen wat vervolgens achterin je kledingkast verdwijnt.

#3 Inspiratie opdoen 

Inspiratieloos gaan shoppen is sterk af te raden. Vaak is het dan extra lastig om trends te spotten, omdat je geen voorkennis hebt. Een tip van ons is dan ook; maak een bord aan op Pinterest met al jouw favoriete looks. Pin de laatste trends, mooiste looks en leukste items en schrijf onder de foto’s wat je zo leuk vindt aan die betreffende look. Houd tijdens het shoppen dat Pinterestbord bij de hand. Op die manier weet je precies waar je naar op zoek moet.

#4 Shop online

Kom je er in de winkel alsnog niet uit? Ga dan op je gemakje online shoppen! Niet haastig, maar gewoon lekker op de bank met een kopje thee. Vaak vallen de verzendkosten reuze mee (bij sommige sites betaal je zelfs geen verzendkosten vanaf een bepaald bedrag) en meestal wordt het supersnel opgestuurd!

via GIPHY

#5 Wees op tijd

Het komt misschien ietwat obsessed over als jij nét voor opening al voor de winkel staat met je shopper, maar het is wel een goede manier om de beste koopjes te scoren. Daarbij is het dan lekker rustig en kan je op je gemakje rondkijken.

Heb jij nog speciale shoppingtips die je met ons wil delen?

Tags: , , , , , ,