DIY lace up your ripped jeans

DIY lace up your ripped jeans

Gooide je vroeger oude jeans gewoon weg als de gaten erin vielen, tegenwoordig ben je hipper dan hip met een ripped jeans. Maar hoe hot de trend ook is, zodra het buiten kouder wordt zijn gaten in je spijkerbroek echt niet handig. Blauwe knieen van de kou zijn nu eenmaal niet sexy! Hoe hou je het als fashion victim dan toch warm? Simpel: schaf een panty met een mooi kanten motief en draag deze onder je jeans. Kant en jeans zijn samen een super combinatie, stoer maar toch vrouwelijk en sexy. Zo geef je jouw favoriete jeans niet alleen een tweede leven, je kunt er ook geweldig mee combineren. Voor een nonchalante casual look combineer je de jeans met een oversized sweater en stoere biker boots. Ga je ’s avonds stappen, draag er dan een mooie top op, maak het af met een paar stunning high heels en je bent klaar om de club onveilig te maken!

TIP: Een ripped jeans is natuurlijk het mooist als de gaten er echt in zijn gekomen door het veelvuldig dragen, maar soms mag je het slijtageproces best een beetje helpen. Hieronder een stappenplan om je jeans zo mooi  mogelijk kapot te maken:

1. Markeer met een krijtje de plekken waar je de gaten wilt maken.

2. Knip binnen de gemarkeerde plek een aantal keren horizontaal in de stof, zorg dat er tussen de inkepingen een paar centimeter zit.

3. Begin met het lostrekken van de witte draadjes en gebruik er desnoods een naald bij om ze losser te maken.

4. Haal vervolgens wat horizontale draden weg en pluk de blauwe verticale draadjes weg. Lichtjes met schuurpapier erover gaan werkt ook heel goed voor een mooi gesleten look.

5. Het meest natuurlijke effect krijg je pas nadat de jeans is gewassen.

(Bron afbeelding via extrarouge)

Meer DIY bekijken? Ga dan ook naar:

DIY Gucci bag – Knutsel je eigen Gucci tas in elkaar
DIY: T-Shirt Make-Overs

Tags: , , ,