city guide hotspots parijs

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Omdat we richting de zomervakantie gaan, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar het buitenland.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trapten de buitenlandspecial een paar weken geleden af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Na Londen schreven we over Valencia, het pareltje van Spanje met de allerbeste paella in Europa. En vorige week trokken we naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. Deze week checken we de stad van de liefde, de stad waar iedereen een keer naartoe moet: Oui, Oui, Paris!

Parijs is een prachtige stad. Most probably, één van de mooiste steden ter wereld. Het is er romantisch, energiek, niet té heet (in de zomer) en DUUR, wat wel een beetje jammer is. Neem dus genoeg geld mee, want een cappuccino is al gauw 4 euro. Duidelijk is dat wanneer je de Franse hoofdstad bezoekt, je sowieso de Eiffeltoren, Sacré-Cœur, Arc de Triomphe en het Louvre bezoekt. Deze bezienswaardigheden laten we in deze City Guide dan ook terzijde. Wij kijken meer naar de kleine must-sees. ;)

#1 Ladurée
Adres: o.a. 18 Rue Royale, 75008 Paris

hotspots parijs 1

Misschien heb je de gekte rondom Ladurée wel meegemaakt. Waarschijnlijk zijn macarons populair geworden enkel door deze winkelketen. Het is de Charlie en de Chocoladefabriek van Parijs: de lekkerste gebakjes met de meest extravagante decoratie. Daarbij is het waarschijnlijk de allermooiste winkel die je ooit zal gaan zien.

Let wel op: je betaalt hier voor de naam en de faam. Macarons kun je werkelijk bij elke bakker in Parijs kopen, voor waarschijnlijk 10 euro minder dan bij Ladurée. Maar ééntje om te proberen en dat weer af te strepen van de bucketlist, dat kan best toch ;).

#2 Strand middenin de stad
Adres:  Langs de rechteroever van de Seine tussen de Pont des Arts en de Pont de Sully

hotspots parijs 2

Wanneer het heet wordt in Parijs, trekken de inwoners massaal naar de Alpen om daar hun vakantie te vieren. Gelukkig blijft er genoeg te doen voor de achterblijvers. De Seine kades worden bijvoorbeeld half juli omgetoverd in stranden. Voor zonnen, dansen, luieren, varen of een ouderwets potje jeu-de-boules hoef je dus niet langer naar een badplaats.

#3 Cinéma En Plein Air de la Villette

hotspots parijs 3

Als je toch naar de stad van de liefde gaat met je vriendje, kun je ook romantisch een filmpje kijken in de buitenlucht. In het Parc de la Villette is een openluchtbioscoop waarbij de hele zomer bijzondere films worden vertoond. De films zijn wel Frans (met Franse ondertiteling), dus óf je moet de taal vloeiend spreken óf je maakt er gewoon een gezellige picknick van met een glas wijn. Het gaat om de sfeer. :)

#4 Conceptwinkels aan de La Rue Saint-Honoré
Adres: La Rue Saint-Honoré (dichtbij het Louvre)

hotspots parijs 4

Parijs is gemaakt om goed in te winkelen. Van vintagewinkels tot enorme warenhuizen: Parijs heeft voor ieder wat wils. Wij zijn persoonlijk erg fan van de conceptstores aan La Rue Saint-Honoré. Naast het populaire ‘Colette’, waar meneer Chanel Karl Lagerfeld al langer fan van is, kun je ook prima terecht bij &Other Stories (het zusje van H&M). Wedden dat jij met een hutkoffer vol kleding teruggaat naar huis?

Tip: zorg ervoor dat je tijdens de SALE naar Parijs gaat. Werkelijk in elke winkel zijn de artikelen dan flink afgeprijsd. De zomersolde begint altijd op de laatste woensdag van juni.

Tags: , , , , , , , , , , , ,