city guide hotspots valencia

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Sinds vorige week geven we een korte gids met de gaafste hotspots in buitenlandse steden. Omdat we richting de zomervakantie gaan, vonden wij het een goed idee om een paar city trips te maken over de grens. Dus ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trapten de buitenlandspecial vorige week af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Nu het zonnetje begint te schijnen, hebben we meer behoefte aan een stad in een warm land. Tijd om Spanje eens te verkennen.

Valencia is dan niet de grootste stad van Spanje, er is wel genoeg te beleven (en een stuk goedkoper dan Barcelona en Madrid). I-de-aal is natuurlijk dat Valencia rechtstreeks aan de kust (Costa Blanca) ligt. De perfecte combinatie van een zonvakantie en stedentrip kun je hier gegarandeerd meemaken. Om je vast op weg te helpen, zochten wij een paar hotspots op in deze leuke Spaanse stad.

#1 City of Arts and Sciences
Adres: 
Av. del Professor López Piñero, 7, 46013 València, Spanje

valencia city guide 1

De Lonely Planet zet deze bezienswaardigheid op nummer 1 van de to-do lijst in Valencia. Niet zo gek, want de prachtige City of Arts and Sciences is het kloppende hart van cultureel Valencia en is gevestigd op een 350.000 vierkante-meter lange strook van de oude Turia rivierbedding. Het complex bevat allerlei gebouwen waar verschillende evenementen te beleven zijn, waaronder:

– L’Hemisfèric: een IMAX bioscoop, planetarium en laserium.
– El Museu de les Ciències Príncipe Felipe: scheikundig museum.
– L’Oceanogràfic: een open-air oceanografisch park.
– El Palau de les Arts Reina Sofia: een operahuis en centrum voor podiumkunsten.

#2 El Saler
Adres: 46012 El Saler, Valencia, Spanje

valencia city guide

Voor maar €1,50 en een half uurtje in de bus zit je in het dorpje El Saler en het gelijknamige strand. Dit ongerepte natuurstrand heeft prachtig wit zand, schoon water en een mooi omliggend bos. Heerlijk toch om je city trip af te sluiten met een middagje bakken op het strand? Extra tip: Valencia is zo plat als een pannenkoek en alles is daarom erg goed te bereiken per fiets. Voor minder dan €10,- kan je voor een dag een fiets huren, waarmee je ook naar het strand kan.

#3 Navarro 
Adres: Calle Arzobispo Mayoral, 5, 46002 Valencia, Spanje

valencia city guide 3

Valencia is de geboortestad van het bekende Spaanse gerecht paella. Men zegt (en wij geloven dat gewoon) dat de Valenciaanse provincie de enige plek is waar je écht goede paella kunt eten.

Een restaurant dat erg hoog in de rankings staat (Lonely Planet en TripAdvisor) is Navarro. Dit restaurant staat bekend om de kwalitatief goede rijstgerechten en paella. Als je dan toch paella gaat eten in Valencia, kun je het beter goed doen. Drink een wijntje, neem plaats op het terras midden in het centrum van Valencia en GENIET!

Houd onze ‘City Guide-rubriek’ in de gaten, want volgende week maken we weer een tripje in een andere stad en laten we jou de gaafste hotspots zien. :)

Tags: , , , , ,