jeans 2 Het vinden van de perfecte jeans is bij de meeste meiden nogal een struggle. Het is al een uitdaging om een keuze te maken uit het grote aanbod van jeans, laat staan om het perfecte model bij jouw figuur te vinden. But don’t worry: wij hebben het antwoord op al jouw vragen!

Je kunt het beste volgens stappenplan volgen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste jeans kiest!

Stap 1: Bepaal de stijl

Het aanbod in jeans is enorm en daarom is het slim om van tevoren te bedenken naar welke stijl je op zoek bent. Denk aan ripped, frayed hem, skinny, boyfriend, knee-cut, flared: enzovoort. Zeggen al die termen jou helemaal niets? Pak dan even dit jeans-woordenboekje erbij:

- Ripped Jeans (ook wel Distressed en Destroyed Jeans): Kapotte jeans met gaten en rafels.
- Knee-cut Jeans: Kapotte jeans met gaten bij de knieën.
- Frayed Hem Jeans: De pijpen van deze jeans zijn aan de onderkant gerafeld.
- Flared Jeans (ook wel Bootcut Jeans): Een broek met wijd uitlopende pijpen.
- Low cut Jeans: Het stuk tussen je kruis en de taille is vrij kort, zodat de jeans laag op de heupen hangt.
- Boyfriend Jeans: De naam zegt het al, de jeans waarvan het lijkt of je hem uit de kast van je boyfriend hebt gestolen. Het model is oversized en let op: de vrouwelijke boyfriend jeans is heel anders dan de mannelijke variant.

jeans knee cut

Knee cut jeans

jeans frayed hem

Frayed hem jeans

jeans flared

Flared jeans

Stap 2: Bepaal het model

Nadat je de stijl weet, ga je kijken naar het model van de broek. Dit heeft alles te maken met jouw type figuur.

- Heb jij het peerfiguur? Oftewel: is jouw onderlichaam in verhouding breder en heb je een slanke taille? Kies voor een donkere – het liefst flared – broek.
- Heb je een appelfiguur? Oftewel: is jouw taille in verhouding breder en heb je slanke benen? Onze tip: show those legs! Kies voor een strakke skinny jeans, waar jouw benen mooi in uitkomen. Een lichte kleur jeans kan je ook goed hebben, omdat je de focus dan op jouw benen legt.
- Heb je een zandloperfiguur? Oftewel: smalle taille en heupen die in verhouding zijn met de schouders. Kies een high-waist jeans! Die accentueren jouw heupen.
- Heb je een recht figuur? Oftewel:een slanke en/of atletische bouw met in verhouding weinig ronde vormen? Kies een zwierige, flared jeans met een lichte kleur. Hiermee geef je jouw benen en heupen wat meer vormen.

Stap 3: Bepaal je maat

De belangrijkste en moeilijkste stap in het proces is het kiezen van de goede maat. De tips der tips hierbij is: pak er een meetlint en onderstaand maattabel bij.

Je taille meet je door het meetlint te plaatsen op het gedeelte waar de taille het smalst is. Je heupen meet je door het meetlint te plaatsen op het breedste punt van de heupen.

 • Maat XS/34: Jeansmaat 26-27
  Taille: 62-64 cm. Heupomvang: 87-91 cm.
 • Maat S/36: Jeansmaat 28-29
  Taille: 65-67 cm. Heupomvang: 92-96 cm.
 • Maat M/38: Jeansmaat 29-30
  Taille: 68-71 cm. Heupomvang: 97-100 cm.
 • Maat L/40: Jeansmaat 31
  Taille: 72-75 cm. Heupomvang: 101-104 cm.
 • Maat XL/42: Jeansmaat 32
  Taille: 76-79 cm. Heupomvang: 105-107 cm.

Stap 4: Buy the jeans!

Met deze voorbereiding heb je als het goed is een beeld gevormd van jouw perfecte jeans. En laten we eerlijk zijn: hóé fijn is het om zo’n jeans te hebben die je overal bij kunt combineren, altijd goed zit en waar je het liefst in wilt wonen?

Tags: , , , , , , , , ,