modekleuren herfst 2016

De zomer is nog maar net begonnen, toch zijn de modekleuren van aankomende herfst en winter al bekend. We hadden niet anders verwacht, want mode dendert als een sneltrein het jaar door. Pantone voorspelt vrij snel de belangrijkste modekleuren van het volgende seizoen, en wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Bron: Pantone.com

In het Pantone Color Report van de herfst van 2016 komt naar voren dat blauwtinten het kleurenpalet gaan domineren deze herfst. Er worden zelfs 2 geheel nieuwe tinten geïntroduceerd: Riverside en Airy Blue. Zeg maar gedag tegen de zachte pasteltintjes en hallo tegen de aarde- en grijstinten.

#1 Riverside

modekleuren herfst 2016 2

Volgens Pantone wordt dit dé kleur van deze herfst. Het is een koele, kalme kleur en straalt sophistication uit. David Hart, onderdeel van het designerteam van Pantone antwoordt op de vraag ‘Wat wordt de meest belangrijke kleur deze herfst?': “Alle tinten blauw zijn van even groot belang en zetten de toon van de sfeer in de herfstcollecties”.

Als je deze kleur opzoekt tussen de afgelopen modeshows, zie je dat de blauwe tint voornamelijk wordt gebruikt in combinatie met luxueuze items, met een zachte glans, geïnspireerd op satijn. De items hebben verfijnde afwerkingen, zoals fluwelen vulling en zacht wol.

#2 Airy Blue

modekleuren herfst 2016 3

Waar de vorige kleur blauw vrij hard en standvastig was, is deze tint iets lichter en kalmer. Pantone raadt aan om deze kleur te combineren met taupe voor een frisse look.

#3 Sharkskin

modekleuren herfst 2016 4

Volgend seizoen wordt er ook een bepaalde edge aan de modewereld toegevoegd. De kleur Sharkskin is vrij neutraal en is lekker makkelijk te combineren met alle andere kleuren, maar geeft het geheel wel een stoer tintje. De rest van het kleurenpalet van de herfst van 2016 rust zo’n beetje op deze kleur: alles past bij Sharkskin. Max ‘n Chester, onderdeel van Pantone’s designerteam zegt dat warme en coole tinten grijs prominent zijn in de komende collecties. “We hebben altijd een focus op bepaalde kleuren waarmee we graag werken. Het komt niet erg vaak voor dat hierin ineens een verrassing opduikt,” aldus Max ‘n Chester.

#4 Aurora Red

modekleuren herfst 2016 5

In contrast met de neutrale, kalme kleuren komt Aurora Red volgend seizoen opduiken voor een beetje leven in de brouwerij. De kleur is warm, sensueel en trekt alle ogen naar jou toe! De kleur schreeuwt zelfvertrouwen.  Mooi met het Sharkskin grijs, maar ook met de blauwtinten en taupe te combineren.

#5 Warm Taupe

modekleuren herfst 2016 10

Warm Taupe is een fijne neutral, die perfect te combineren is met alle 10 de najaars-trendkleuren. De kleur is eigenlijk grijs-bruin met een tikkeltje roze erin. Vooral de combi met winterswit vinden wij erg mooi!

#6 Lush Meadow

modekleuren herfst 2016 9

Eigenlijk zien we deze groene tint in de zomer ook erg veel. Het straalt die ‘tropical vibes’ uit. Maar ook in de winter is de kleur perfect voor een elegante, sophisticated look.

#7 Spicy Mustard

modekleuren herfst 2016 8

Dit is waarschijnlijk de meest gewaagde kleur van deze herfst. Het geeft iets exotisch aan het kleurenpalet en kan er flink uitspringen. Je moet ervan houden, maar als je het goed weet te dragen kun je een erg fashionable outfit creëren.

#8 Potter’s Clay

modekleuren herfst 2016 7

Deze diepbruine kleur geeft pas écht het herfstgevoel. De oranje ondertonen maken de kleur chique en goed te combineren met de meeste andere trendkleuren. Wij dragen in het bijzonder graag leer in de kleur Potter’s Clay.

#9 Bodacious

modekleuren herfst 2016 6

Een nieuwkomer dit jaar is deze paarse, gedurfde kleur. De levendige kleur straalt brutaliteit uit en is vrij onverwachts opgedoken voor het najaar. Volgens Pantone kun je de kleur goed combineren met donkerrood, roze en paars. Eerlijk gezegd lijkt het ons erg lastig om deze kleur te combineren, maar we zullen het dit najaar gaan zien!

 

Tags: , , , , , , , , ,