wimpers life hack

Er zijn tal van beauty life hacks die erg goed van pas komen in jouw beautyroutine. Na de vele berichten die wij rondom dit onderwerp hebben geschreven, miste er nog één belangrijke hack: want hoe krijg je de mooiste wimpers? Alle vrouwen dragen wel eens mascara en wij durven met zekerheid te zeggen dat iets langere en/of vollere wimpers je gezicht veel meer doen stralen. Een paar goede tips kan dus geen kwaad!

Foto’s en video: Pinterest & Byrdie

Het internet barst van de wimpertips. Wij hebben de handigste voor je op een rij gezet. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te gebruiken om mooie wimpers te creëren, maar zeker is dat een paar van deze tips jouw leven een stukje makkelijker gaan maken.

Life hack 1: Maak je wimpers nat!

Dit gaat waarschijnlijk dé verlossing zijn voor veel vrouwen die ‘s ochtends nog steeds struggelen met het aanbrengen van mascara. Het blijkt dat, wanneer je je wimpers van tevoren nat maakt, mascara makkelijk en zonder problemen is aan te brengen. Wie er op dit idee kwam? De bekende haarstyliste Leanne Citrone vertelde haar geheim in een interview: “Ik maak altijd mijn wimpers nat voordat ik mascara aanbreng. Het maakt het opbrengen makkelijker en het blijft langer zitten.”

Een redacteur van de Marie Claire testte het en wat bleek: het werkt! Wel geeft de redacteur de tip om je wimpers niet doorweekt te maken. Slechts een paar druppels water werkt al.

Life hack 2: Zo blijven je rechte wimpers toch gekruld

Sommige meiden zijn gezegend met volle, gekrulde wimpers. Anderen helaas met korte, rechte wimpers. Behoor jij tot die laatste groep en zakken jouw wimpers altijd naar beneden, ook als je ze wel 10 keer probeert te krullen met de wimperkruller? Geen zorgen, er bestaat een trucje waarmee ook jij een mooie krul in je kaarsrechte wimpers kan krijgen.

Je hebt een paar dingen nodig om deze hack uit te voeren: een wimperkruller, schaar(tje), wattenstaafje, aansteker en een mascara. Volg daarna deze stappen (of kijk de video) en klaar zijn je gekrulde wimpers:

Stap 1: Krul je wimpers met een wimperkruller.
Stap 2: Knip het bolletje van een wattenstaafje af.
Stap 3: Houd het plastic stokje dat je overhoudt voor 5 seconden in het vuur. Niet te lang, want ja: ook plastic smelt.
Stap 4: Test de hitte van het stokje even op je arm. Zorg ervoor dat het stokje niet te warm is, anders brand je je oogleden.
Stap 5: Lift je wimpers stukje voor stukje omhoog met het staafje.
Stap 6: Doe mascara op & thank us later.

Life hack 3: De makkelijkere variant van bovenstaande hack

Geen tijd om je te wagen aan bovenstaande hack? Geen zorgen, je kunt je wimperkruller ook even warm föhnen. Test de warmte even op je hand en krul vervolgens voorzichtig je wimpers.

Life hack 4: Babypoeder op je wimpers

Nog zo’n manier om prachtige wimpers met veel volume te creëren: met babypoeder! Het is super simpel: breng vóórdat je je mascara gebruikt een beetje babypoeder aan op je wimpers. Dit kun je heel simpel doen met een wattenstaafje, maar het kan ook met een oude mascaraborstel.

make-up tips

 

Tags: , , , , , , ,