HM x Kenzo

Zoals ieder jaar gaat H&M een samenwerking aan met een designermerk om een fantastische collectie te ontwerpen (waar ieder jaar weer een run op is). Vorige week werd bekend dat H&M dit jaar kledingketen Kenzo heeft weten te strikken. En daar zijn wij erg gelukkig mee.

De #HMBalmaination hysterie is nog maar nét opgehouden, of de volgende designersamenwerking is al bekend. H&M slaat de handen dit keer ineen met het Parijse fashion-huis Kenzo. Wereldwijd zullen er in 250 geselecteerde filialen weer nieuwe, unieke designeritems te shoppen zijn, gewoon bij de plaatselijke H&M.

De H&M x Kenzo-collectie laat nog even op zich wachten, want 3 november dit jaar begint het feest pas. De collectie zal bestaan uit kleding en accessoires voor mannen en vrouwen. De designers die dit allemaal gaan waarmaken zijn Kenzo’s creative directors Carol Lim en Humberto Leon.

De nieuwe collectie

De designers gaan hun best doen om het verhaal van H&M en Kenzo te vertellen met een gloednieuwe collectie. Ze geven natuurlijk weinig weg over de details, maar wél over hun filosofie over fashion. Ze geloven in eigenaardigheid, en waar sommigen misschien verwonderd waren over het feit dat ze een tijger borduurden op een sweater en het de catwalk opstuurden, is dat nu niemand meer. Het shirt met de tijger is een fashion icoon op zichzelf geworden.

kenzo 1

kenzo 2

Humberto Leon vertelt tegen H&M over de collectie: “We willen ervoor zorgen dat ieder item z’n eigen waarde heeft en speciaal voelt, maar tegelijkertijd moet de collectie één geheel blijven. Dat betekent dat mensen nét zo blij moeten zijn met een t-shirt als met een jurk.”

Duidelijk is wel dat Kenzo een kleurrijk merk is, dus wij verwachten dan ook items met veel verschillende kleuren.

Ann-Sofie Johansson, creative advisor van H&M zegt over de nieuwe Kenzo-collectie. “We kunnen niet wachten om de nieuwe collectie KENZO x H&M vol creativiteit, fun en liefde voor fashion met iedereen te delen,” aldus Johansson.

Over Kenzo

In 1970 werd Kenzo opgericht in Parijs, door Kenzo Takada. Hij was toen nog een frisse wind in de modescene en was de eerste Aziatische designer die naar Parijs kwam om kleding te maken voor vrouwen. In 1972 gaf hij zijn allereerste modeshow, in 1999 zijn allerlaatste. Uiteraard ging Kenzo gewoon door met het maken van nieuwe fashion.

Volgens Lim, één van de designers van de H&M x KENZO-collectie, zorgde Takada voor een nieuwe manier hoe vrouwen zich konden kleden. “Zijn kleding was explosief en vol van kleur. Ze maakten een échte impressie.”

 

Tags: , , , , , , , ,