city guide hotspots marrakech

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Omdat we richting de zomervakantie gaan, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar het buitenland.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trapten de buitenlandspecial een paar weken geleden af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Na Londen schreven we over Valencia, het pareltje van Spanje met de allerbeste paella in Europa. En vorige weken trokken we naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag en de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. Deze week checken we de prachtige sprookjesachtige, Marokkaanse stad Marrakech.

Als je van zalige spa’s, wonderschone architectuur, duizend-en-één-nacht en goedkoop shoppen houdt, dan zit je in Marrakech helemaal goed! Je kijkt je ogen uit in deze prachtige stad en het lijkt alsof je regelrecht in een sprookjesboek bent terechtgekomen. Nog een groot voordeel is dat het hartstikke betaalbaar is! Wij laten je vast de leukste must-sees van deze stad zien.

#1 Riad El Fenn
Adres: Derb Moullay Abdullah Ben Hezzian | Bab el Ksour, Medina

hotspots marrakech

In de medina, de oude stad van Marrakech, barst het van de prachtige riads (een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin). Riad El Fenn is zo’n riad die echt onmisbaar is. Een verblijf in dit hotel laat jou als een ware prinses voelen. Het Marokaanse paleis is een oase van rust: Marokkaanse kussens en olielampen afgewisseld met prachtige designbanken en een helderblauw zwembad. Waarschijnlijk niet één van de goedkoopste, maar wel één van de mooiste hotels van Marrakech.

#2 Le Jardin
Adres: 32 Route Sidi Abdelaziz, Marrakech 

hotspots marrakech 2

In Marrakech heb je enorm veel Souks (Arabische marktjes). Hier kun je fantastische souvenirs kopen voor een prikkie (durf wel te onderhandelen, want aan toeristen wordt 3 keer zoveel geld gevraagd). Na het slenteren over de markt, stop dan even bij Le Jardin: een sprookjesachtige tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen. Oh, en bestel dan zeker een ‘msemmen’. Deze Marokkaanse pannenkoek is delicious en een echte aanrader!

#3 Ali Ben Youssef Medersa
Adres: Kaat Benahid, Marrakech

hotspots marrakech 3

En als je dan toch in een prachtige stad als Marrakech bent, mag je echt de geweldige architectuur niet missen. In deze voormalige koranschool leefden vroeger honderden studenten. Nu is het een prachtige bezienswaardigheid waar je echt móét zijn geweest tijdens je stedentrip.

Tags: , , , , , , , , ,