Beauty Onderzoek: Nederlandse vrouw weet niet wat ze smeert

Beauty Onderzoek: Nederlandse vrouw weet niet wat ze smeert

Weet jij eigenlijk wel wat je elke dag op je gezicht en lichaam smeert? Uit een nieuw beauty onderzoek blijkt namelijk dat wij vrouwen wel graag natuurlijke producten willen gebruiken, maar nog helemaal niet weten wat dat nu eigenlijk inhoudt. Uit de Eco Beauty Enquête 2013, een onderzoek uitgevoerd onder 700 Nederlandse vrouwen tussen de 16 en 65 jaar oud in samenwerking met Puravita, blijkt dat er nog onwetendheid is over wat een product als natuurlijk classificeert.

De vrouwen werd onder meer gevraagd welke natuurlijke gezicht- en lichaamsproducten zij maandelijks kopen. Het gros daarvan is echter niet 100% natuurlijk, terwijl de vrouwen dit wel aannemen. Hieruit blijkt dat het voor een grote groep vrouwen niet helder is welke (natuurlijke) ingrediënten hun huidverzorging en cosmetica bevatten. Ook blijkt dat ondanks het feit dat vrouwen kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en prijs/kwaliteit verhouding belangrijk vinden, slechts 4% van de respondenten waarde hecht aan een keurmerk. Terwijl die kwalificatie juist duidt waar een product uit bestaat.

Aangezien dit ondezoek onder Nederlandse vrouwen is uitgevoerd, kun je wel raden dat ook het prijskaartje belangrijk is. De helft van de ondervraagde vrouwen gaf aan een kwart tot de helft van haar huidverzorgingsbudget te besteden aan natuurzuivere producten. Ruim 20% geeft aan uitsluitend natuurlijk huidverzorging te kopen. Vrouwen geven aan dat ze ‘natuurlijk’ associëren met ‘duur’ en deze verzorgingsproducten doorgaans aan de prijs vinden.

Tip: Ben je nieuwsgierig naar natuurlijke beauty producten? Neem dan eens een kijkje op www.puravita.nl. Deze natuurzuivere huidverzorging is ontwikkeld door  huidspecialisten van ZARQA, een gerenommeerd Nederlands huidverzorgingsmerk gespecialiseerd in het bestrijden van huidaandoeningen met behulp van natuurlijke ingrediënten zoals zout en mineralen uit de Dode Zee. De Puravita producten zijn zo puur dat alle kunstmatige stoffen die ook maar enigszins kunnen prikkelen zijn weggelaten, zodat de huid tot rust kan komen. Er is gekozen voor kalmerende oliën en planten extracten in combinatie met natuurlijke werkstoffen die de huid weer in balans brengen en de zintuigen te stimuleren. De puur plantaardige grondstoffen worden over de hele wereld veelal biologisch geteeld en niet op dieren getest.

Lees ook het artikel over dit Beauty Onderzoek eens:
Beauty Onderzoek: Nooit zonder make-up de deur uit

Misschien vind je dit ook leuk:

Beauty Icoon in design jasje: Mythic Oil Couture Edition by Dilek Hanif
Haartips voor een nieuwe Lente Look door Wella stylist Sacha Breuer
Nieuw seizoen, nieuwe nagellak! Max Factor Glossfinity

Tags: , , , ,