benen

Waxen, scheren, hete substanties, epileren: er zijn giga veel manieren om je haartjes te verwijderen in de zomer. Helaas zijn ze stuk voor stuk niet erg prettig om te doen. Gelukkig is er weer een nieuwe manier van ontharen die de beautywereld aan het veroveren is: sugaring. Benieuwd naar deze beautytrend? Check het hier!

Ontharen: ‘t is niet echt onze favoriete bezigheid. Maar goed, het moet gebeuren, dus zoeken we steeds naar nieuwe manieren om het haar zo lang mogelijk weg te krijgen. Helaas is scheren maar effectief voor kortere tijd, laseren te duur en epileren te pijnlijk. Wees gerust, want er is een nieuwe ontharingstrend, waar wij je maar al te graag over informeren. Hoeven we ons dan tóch niet meer te wagen aan die pijnlijke waxsessies? 

Suikerwaxen oftewel sugaring, is dé nieuwe trend op gebied van ontharen.

Hoe werkt het?

Sugaring is een oud Egyptisch gebruik van ontharen en heeft zich sinds kort opnieuw geïntroduceerd in de beautywereld. Je kunt het overal op toepassen: benen, bikinilijn, gezicht en oksels en de methode is geschikt voor alle huidtypen. Bovendien werkt het materiaal ook nog eens desinfecterend!

Bij Sugaring wordt er een mengsel gemaakt van slechts drie ingrediënten: water, citroen en – je raadt het al – suiker. Dit vormt een goudbruine pasta die je op de huid plakt. Vervolgens trek je de haartjes (met de haargroei mee) eraf omdat ze als het ware in de pasta genesteld zijn. Het gaat een stuk minder snel dan waxen of scheren, maar men zegt dat het zeer effectief is en minder pijnlijk. Benieuwd hoe dat Sugaring er ongeveer uitziet? Check dat in de video hieronder.

Zelf suikerpasta maken

Geen zorgen: je hoeft niet heel veel geld neer te tellen om deze trend uit te testen. Suikerpasta kun je namelijk prima zelf maken! Ideaal, want al die ontharingscrèmes en scheermesjes zijn niet te betalen.

Benodigdheden:

1. Magnetron-bestendig bakje
2. Pan
3. 1 kilo suiker
4. 2 citroenen
5. 2 eetlepels zout

How to? 

Pers de citroenen uit boven de pan en voeg de suiker en het zout toe. Laat het geheel langzaam tot een donkerbruine, dikke massa koken. Laat de hars vervolgens een beetje afkoelen en giet het over in het plastic bakje. Laat het vervolgens goed afkoelen en klaar is je hars! Het is trouwens ontzettend lang houdbaar. Zo bespaar je dus ontzettend veel geld!

Tags: , , , , , , ,