Tips en Tricks voor mooi haar en een gezonde hoofdhuid

Tips en Tricks voor mooi haar en een gezonde hoofdhuid

Nu de lente om de hoek loert wordt het hoog tijd om weer eens wat extra aandacht aan ons haar te besteden, want hoe heerlijk is het om het nieuwe seizoen te beginnen met een bos glanzende gezonde lokken? Voorwaarde voor een mooie bos haar is een gezonde hoofdhuid. We vertelden je laatst al over de nieuwe AndrélonHaar & Hoofdhuid lijn, een nieuwe lijn van shampoos en conditioners speciaal voor iedereen die wel eens last heeft van een droge, jeukende of gevoelige hoofdhuid. En dat zijn misschien wel meer mensen dan je zou denken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat maar liefst driekwart van de Nederlandse vrouwen last heeft van haar hoofdhuid.

Als je weet dat je niet meer hoeft te kiezen tussen een gezonde hoofdhuid en mooi haar, wil je toch geen dag langer dan nodig is rondlopen met een jeukende, droge of gevoelige hoofdhuid? Naast het kiezen van één van de producten uit de Andrélon Haar & Hoofdhuid range, kun je nóg iets doen om sneller van het probleem af te zijn. Een hoofdhuidmassage heeft namelijk een positieve werking op je hoofdhuid, dus als je elke keer als je je haar wast, je hoofdhuid ook even heerlijk masseert, ben je nog sneller van je jeuk en hoofdhuidproblemen verlost.

Tips voor een hoofdhuidmassage:
Er zijn verschillende technieken om de doorbloeding van je hoofdhuid een boost te geven. Hieronder hebben we een aantal technieken op een rijtje gezet die je kunt uitproberen terwijl je je haar wast. Onthoud in ieder geval dat je altijd met je vingertoppen masseert en nooit met je nagels!

1. Op rolletjes
Knijp zachtjes onderin de basis van de nek. Rol vervolgens de opperhuid van links naar rechts. Begin zachtjes en verhoog de intensiteit langzaam.

2. Plooien maken
Door middel van deze techniek wordt de huid als het ware een beetje beweeglijk gemaakt. Je tilt met deze techniek de hoofdhuid een beetje op. Hoe maak je een plooi? Dit doe je door de hoofdhuid vast te pakken tussen je duim en wijsvinger.

3. Huid verschuiven
Maak met je vingers draaiende bewegingen op de hoofdhuid. Een van de handen ondersteunt hierbij altijd het hoofd. Maak met de andere hand verschillende draaibewegingen. Begin bij de nek en werk omhoog tot aan het voorhoofd. Maar let op! Masseer de slapen niet te hard! Deze
zijn zeer gevoelig, want hier liggen de grotere bloedvaten dicht bij de oppervlakte. Masseer vervolgens het centrale deel van de schedel in de richting van het voorhoofd. Wissel van hand om de andere kant te masseren.

4. Zigzagbewegingen
Beweeg je vingertoppen zachtjes heen en weer over de hoofdhuid. Ondersteun hierbij met je vrije hand het voorhoofd, begin bij het voorhoofd en eindig bij de nek.

5. Pianovingers
Als bij het spelen van een piano, wordt de huid gemasseerd door met de vingertoppen zachtjes op de hoofdhuid te kloppen.

6. Pinch me!
Knijp zachtjes in de hoofdhuid met duim en wijsvinger. Begin aan de zijkanten van het hoofd en werk naar het midden toe. Vervolgens vanuit de nek naar het voorhoofd. Hierdoor maak je het onderliggende weefsel een beetje losser.

Meer handige tips en natuurlijk alle informatie over de nieuwe producten vind je op de site van Andrélon.

Tags: , , ,