Modetrends FW 11-12 – Fashion Trend Report

Modetrends FW 11-12 – Fashion Trend Report

Benieuwd naar de modetrends van herfst winter 2011-2012? Wat gaan we dragen, welke invloeden bepalen het modebeeld en wat zijn de mode must-haves van aankomend seizoen? In ons Fashion Trend Report – deel 1 kon je al lezen over ‘The New 70’s Look’, ‘The Country Heritage Look’ en de ‘Etnic Tribal Look’. En met zoveel mooie najaarsmode is het hoog tijd voor deel 2 van onze favoriete winter modetrends.

The Less is More Look
Voor wie houdt van een cool & clean look kan met de Minimalistische modetrend haar hart ophalen deze winter. Laat alle drukke prints weg en zorg voor een paar goede basics die opvallen door hun eenvoud maar tegelijkertijd iets bijzonders hebben. Het belangrijkste bij deze trend is vorm. Speel met vormen en lijnen, zonder daarbij je vrouwelijke rondingen al te veel te accentueren.
Keywords van The Less is More Look:
Zwart, wit, grijs, camel of wijnrood. Mooi mannenpak met hoge hakken eronder. Uni-kleurig jumpsuit. Minimalistisch jurkje met een opvallende accessoire. Maxi coat. Hoogwaardige stoffen en materialen. Cleane snit. Scandinavische mode.

Fashionable Fetish Look
Zin om je van je meest spannende kant te laten zien? Louis Vuitton inspireerde de modewereld met een sexy modeshow vol zwart leer en latex, doorkijkbloezen, korset-achtige riemen en hoge laarzen gemixt met uniformjasjes en petten. De ietwat preutse hooggesloten boordjes en kraagjes zorgden ervoor dat het allemaal niet té werd. En zo kun je deze sexy style ook het beste dragen. Wel die mooie leren broek of die superhoge laarzen, maar dan met een hooggesloten bloes of jurk erboven. Laat niet teveel bloot zien, maar speel met kinky accessoires en details. Sexy, spannend, maar nooit ordinair, daar draait het bij deze look om.
Keywords van de Fashionable Fetish Look:
Leer, lak, latex, kant, zijde en transparante stoffen gemixt met zachte gebreide stoffen. Zwart en nude tinten. Kniehoge laarzen en laarzen tot op het dijbeen. Rokken tot op de knie. Leren broeken. Accent op de taille. Kanten kraagjes en strikken.

The Colorful Look
Bij het herfst en winterseizoen denk je nou niet direct aan kleur, maar deze winter wordt wellicht de kleurigste ooit. Minder heftig dan de kleurexplosie van afgelopen zomer, maar color en colorblocking blijft een grote trend. De hoofdrol is dit seizoen weggelegd voor de zogenaamde ‘jewel’ tones, rijke kleuren geïnspireerd op (edel)stenen. Kleuren geïnspireerd op edelstenen zoals topaasblauw, smaragdgroen en robijnrood, maar ook turqoise, okergeel, burned oranje en mosgroen zijn dé winterkleuren van 2011-2012. Ben je niet zo’n kleurrijk tiepje? Ook met rustige bruin- en aardetinten kun je alle kanten op!
Keywords van The Colorful Look:
Bij Jewel tones matchen goudkleurige accessoires het mooist. Kies voor één sterke accentkleur of combineer meerdere (jewel) kleuren bij elkaar. Draag kleurrijke accessoires als blikvanger. Colored jeans is terug van weggeweest.

Tags: , ,