Nog heeel even en het vakantiegeld wordt overgemaakt! Ga jij van jouw bonus lekker een vakantie boeken in de aankomende weken? Lees dan eerst even dit bericht, want wij geven de beste tips om zo goedkoop mogelijk een vliegticket te boeken. Dat scheelt weer! 

Je kunt natuurlijk gelijk je vakantiegeld uitgeven aan een droomvakantie, maar soms is het beter om eerst de juiste research te verrichten. Met een beetje geduld en kennis, kun jij namelijk hartstikke goedkoop een vliegticket scoren! Misschien kun je dan niet één keer, maar wel twee keer op vakantie dit jaar!

Dus ben jij druk aan het zoeken naar een betaalbare zomervakantie? Met deze tips helpen wij je een handje:

#1 Boek op tijd

Onderzoek laat zien dat november gemiddeld genomen de goedkoopste maand van het jaar is om te reizen. Daarnaast is het slim om op tijd te boeken, 8 weken van tevoren om precies te zijn. Op die manier bezuinig je zo’n 10% op de gemiddelde prijs. En dat kan een flink bedrag zijn, vooral als je een verre vakantie hebt geboekt.

En nee, lastminutes zijn niet altijd even voordelig. Op tijd boeken blijft echt het beste.

#2 Kijk verder dan Amsterdam

Veel mensen kijken bij het zoeken naar tickets vaak enkel naar vliegen vanaf Amsterdam. En hoewel het misschien zo lijkt, is Schiphol zeker niet het enige vliegveld in Nederland. Tickets vanaf Rotterdam of Eindhoven zijn vaak een stuk goedkoper. Wil je nóg meer geld besparen? Kijk dan eens verder dan Nederland. De prijzen vanaf Düsseldorf en Weeze (nét over de grens bij Boxmeer) zijn meestal een stuk scherper.

#3 Boek je vlucht in een incognito-venster

De geruchten zijn waar: als je de vlucht voor een tweede keer bekijkt op internet, met hetzelfde IP-adres, kan de ticketprijs ineens een stuk duurder zijn geworden (sneakyyy). Zorg er dus voor dat je jouw cookies verwijdert en/of boek een ticket in een incognito-venster (privé internetten). Dat laatste is vrij simpel: rechtsboven in je browser kan je onder het menu kiezen voor ‘Nieuw Incognitovenster’.

#4 Overstappen & verschillende maatschappijen

Ook een goede manier om geld te besparen bij het boeken: kies voor verschillende vliegtuigmaatschappijen (de heen- en terugweg een andere maatschappij)! Dat zou een stuk goedkoper moeten zijn.

Wat misschien wel het allermeeste geld bespaard is de keuze om indirect te vliegen. Een overstapje van het ene naar het ander vliegtuig kan flink wat schelen in prijs.

# 5 Houd de prijsvergelijker-websites in de gaten

We worden vaak helemaal gek van het doorspitten van al die vakantiewebsites: Corendon, Cheaptickets, Vakantiediscounter, Skyskanner… het houdt niet op. Maar het werkt wel, want tussen als die gouden deals kan jouw droomvakantie maar net zitten! Oh, en vergeet social media en nieuwsbrieven niet, hier worden vaak fantastische extra deals genoemd!

Tags: , , , , ,