city guide hotspots stockholm

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Omdat we richting de zomervakantie gaan, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar het buitenland.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trapten de buitenlandspecial af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Na Londen schreven we over Valencia, het pareltje van Spanje met de allerbeste paella in Europa. En vorige weken trokken we naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag, de hoofdstad van Frankrijk, Parijs en de sprookjesstad Marrakech.

Uiteraard mogen de Scandinavische landen niet ontbreken, dus reizen we dit keer af naar Stockholm, de Zweedse hoofdstad. Overal bakkerijen met zoetigheden, prachtige architectuur, hippe wijken, een bruisend uitgaansleven en gave hostels. Let op: het leven in Stockholm is vrij duur, dus neem een dikke portemonnee mee op deze stedentrip.

#1 Vete-katten: koffiehuis
Adres: Kungsgatan 55, 111 22

hotspots zweden 1
Bron: website Vete-Katten

Typisch Zweeds is om de dag af te sluiten (om 16:00 uur om precies te zijn) met een fijn kopje koffie. Om 16:00 uur is het namelijk fika; koffietijd in Zweden. Een echte fika bestaat uit koffie met suiker en een zoete lekkernij (op de één of andere manier houden de Zweden érg van zoetigheden). Het is vrij makkelijk om een leuke koffiebar te vinden, want ze zitten op elke hoek van de straat, maar bij ons sprong Vete-Katten eruit. Dit traditionele koffiebarretje heeft een super sfeervolle inrichting en serveert heerlijke koffie. En niet te vergeten: heel veel zoete gebakjes.

 #2 Söderhallarna
Adres: eiland

hotspots zweden 3

Bron: söderhallarna.se

Over één ding kunnen we wat betreft Stockholm vrij duidelijk zijn: de kleding, accessoires en meubels die ze maken zijn the best. Een goede reden om dus keihard te shoppen als je deze stad bezoekt. Onze tip: ga naar het eiland Söderhallarna. Het staat bekend als één van de hippe wijken van Stockholm en je kunt er geweldig shoppen! Naast alle grote Zweedse winkelketens, vind je er ook allerlei leuke boetiekjes.

#3  Hilton Stockholm Slussen Hotel
Adres: Guldgrand 8

hotspots zweden 2

Bron: Hilton.com

Fan van de Millennium-trilogie? Mooi zo, want de Zweden zijn uiterst trots op dit exportproduct. Wil jij onderdompelen in de sferen van deze film? Slaap dan in het Hilton Stockholm Slussen Hotel! Dit hotel ligt in de wijk (Södermalm) waar de meeste opnames zijn gemaakt voor de film. Oh, je hoeft geen fangirl te zijn van de films, want het hotel is sowieso fantastisch.

Tags: , , , , , , , ,